На Житомирщині депутат сільської ради подав щорічну декларацію через рік після передбаченого терміну » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині депутат сільської ради подав щорічну декларацію через рік після передбаченого терміну

Автор: news_maker від 21-02-2019, 09:31, переглядів: 682

На Житомирщині депутат сільської ради подав щорічну декларацію через рік після передбаченого терміну

Прокурором Бердичівської місцевої прокуратури, який забезпечував розгляд справи, підтримано в судовому засіданні обставини, викладені у протоколі про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, вчинене депутатом сільської ради Бердичівського району.

Беручи до уваги позицію прокурора щодо наявності в таких діях ознак адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, Бердичівський міськрайонний суд визнав депутата сільської ради винним та виніс постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності у виді штрафу на суму 850 грн.

Йдеться про те, що депутат сільської ради, який, відповідно до Закону України "Про запобігання корупції", є суб'єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, зобов’язаний був подати щорічну (за 2016 рік) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, до 31.03.2017 року.

Однак, схоже, депутат вирішив встановити своєрідний антирекорд, подавши без поважних причин зазначену декларацію лише через рік – 28.03.2018.

І хоча свою вину в інкримінованому йому правопорушенні визнав повністю, пояснення причин несвоєчасної подачі, мовляв, спершу неналежно працював сайт НАЗК, а потім й взагалі електронний ключ виявився зламаний - суд визнав непереконливими.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: