Зараз робити щеплення проти грипу вже недоцільно » Новини Житомира
 
 


Зараз робити щеплення проти грипу вже недоцільно

Автор: admin від 18-03-2013, 13:27, переглядів: 1 464

Зараз робити щеплення проти грипу вже недоцільно

Результат проведення щеплень проти грипу позитивно оцінив головний державний санітарний лікар Житомира. За словами Олександра Шпити, ніхто з тих, хто в цьому сезоні своєчасно пройшов вакцинацію, досі не захворів на грип:"У Житомирі не було зафіксовано жодного випадку захворювання серед тих, хто робив щеплення проти грипу. Особисто я і моя сім'я вже чотири роки робимо такі щеплення і ще жодного разу не хворіли".

Зазвичай, обов'язково проводити щеплення рекомендують особам із груп ризику, а саме працівникам медичних закладів, людям, які часто хворіють, певним групам дітей та дорослим, що працюють в закритих інтернатних закладах. За даними санепідемслужби на початку осінньо-зимового сезону в обласному центрі планово підлягало щепленню 8 тисяч людей. Але за фактом пройшли вакцинацію лише 2186 чоловік.

"Це дуже мало. І цей факт мав вплив на наше рішення про закриття шкіл. Бо все ж таки, діти на сьогодні не мають імунітету. Щеплення проти грипу мають, буквально, одиниці".

Головний санітарний лікар Житомира також наголошує, що зараз проводити щеплення вже недоцільно:"Після щеплення імунітет з'являється лише за місяць. Тож ми не рекомендуємо робити цього зараз".

Водночас, в період підвищення захворюваності населення на Грип та ГРВІ потрібно профілактичні заходи: наприклад, в приміщеннях частіше проводити провітрювання та вологе прибирання, а в раціон харчування вводити більше продуктів, багатих на вітаміни та фітонциди.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: