На оздоровлення дітей цьогоріч спрямують 10,5 млн грн з обласного бюджету » Новини Житомира
 
 


На оздоровлення дітей цьогоріч спрямують 10,5 млн грн з обласного бюджету

Автор: news_maker від 4-03-2019, 06:40, переглядів: 699

На оздоровлення дітей цьогоріч спрямують 10,5 млн грн з обласного бюджету

У 2019 році на оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій населення з обласного бюджету спрямують 10,5 млн грн. Крім цього, райони та ОТГ мають також передбачити фінансування на ці потреби у місцевих бюджетах.

Про це зазначив директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець, 27 лютого, під час обласного штабу щодо підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей.

За його словами, відповідно до розпорядження голови ОДА повноваження щодо оздоровлення та відпочинку дітей вже передано до компетенції департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА. І відповідно розроблена Програма, яку затвердили депутати під час останньої сесії 2018 року.

«Цьогоріч є зміни у порядку використання коштів. 10,5 млн грн, які передбачено на оздоровлення дітей за рахунок обласного бюджету, відтепер ми передаємо на районні бюджети. Розподіл коштів залежить від кількості пільгової категорії дітей, які є у кожному районі. Ці кошти будуть використовуватися виключно на заклади, які працюють на Житомирщині. Загалом в області оздоровлюється щороку близько 40 тисяч дітей пільгових категорій населення. І це невелика частина від тих дітей, яким потрібно оздоровлення. Тому ми хочемо спонукати райони та територіальні громади спільно з ОДА розпочати та успішно пройти цей процес», – наголосив Юрій Прокопець.

Директор департаменту додав, що якщо обласні кошти спрямовуються лише на заклади Житомирщини, то райони та ОТГ можуть передбачити кошти у заклади інших міст. Адже саме в об’єднаних громадах мають визначати напрямки, куди краще відправити дітей на оздоровлення та відпочинок.

«Маємо визначитись із закладами, які матимуть право оздоровлювати дітей на території області. Вони мають пройти сертифікацію – мати дозвіл обласних управлінь Держпродспоживслужби, Держпромнагляду та ДСНС. Лише тоді заклади матимуть право оздоровлювати дітей за обласні кошти. Крім цього, заклади мають бути підготовлені та вчасно подати свої пропозиції щодо вартості путівки до департаменту. Спільно із департаментом фінансів ці пропозиції перевіряються та вносяться на обласну сесію для затвердження. І таким чином визначатиметься вартість путівки для оздоровлення. Кожна людина має право самостійно обрати заклад, який пройшов сертифікацію і в якому затверджено вартість путівки», – підкреслив Юрій Прокопець.

Участь у засіданні взяли директори дитячих оздоровчих закладів області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: