ЖТТУ загрожує штраф в 75 мільйонів гривень через незареєстровані в податковій валідатори » Новини Житомира
 
 


ЖТТУ загрожує штраф в 75 мільйонів гривень через незареєстровані в податковій валідатори

Автор: news_maker від 4-03-2019, 10:01, переглядів: 1 357

ЖТТУ загрожує штраф в 75 мільйонів гривень через незареєстровані в податковій валідатори

Через незареєстровані в податковій валідатори Житомирське трамвайно-тролейбусне управління можуть оштрафувати на 75 мільйонів гривень. Про це повідомив директор комунального підприємства Євгеній Демчик на своїй сторінці у соцмережі.

За його словами, під час засідання робочої групи з впровадження електронного квитка у транспорті в містах України, яке відбулося 25 лютого в Міністерстві інфраструктури України щодо законності використання системи автоматизованої оплати за проїзд. Як виявилося, її використання наразі незаконне. Крім того, це тягне за собою дуже великі штрафи.

«За нашими підрахунками, для „Житомирського трамвайно-тролейбусного управління“ такий штраф може скласти близько 75 мільйонів гривень. Депутати, які впроваджуючи цю програму і закуповуючи валідатори на мільйони гривень, прекрасно знали про цю проблему на законодавчому рівні. У нас таких грошей точно немає. Чи готове місто заплатити такий штраф — я не знаю. Коли вдарить грім і коли закінчиться лояльність ДФС до керівництва нашого міста — мені теж невідомо. Але вдавати, що нічого не відбувається і що нас це зовсім не стосується, вкрай нерозумно і недалекоглядно. Тому я звернувся до Сергія Сухомлина з пропозицією ініціювати проведення перевірки ДФС на підприємстві та отримати відповідні акти про законність використання АСОП і вирішити це спірне питання остаточно», — сказав Євгеній Демчик.

Разом з тим, директор ТТУ пояснив, що з валідаторами, які використовують у Житомирі, є серйозна проблема — частина валідаторів встановлені, але не активовані.

«Наші пасажири останнім часом часто скаржаться на неробочі валідатори. Так, такі є, але є також і ті, які КП „Жітомиртранспорт“ не активує з січня місяця і відмовляється нам пояснювати причину такого саботажу. З усних слів співробітника цього комунального підприємства, причина полягає в тому, що немає програмного забезпечення для роботи, куплених за мільйони бюджетних гривень, валідаторів. Тієї самої програми, яку за бюджетні гроші купували двічі. А це проплачені, я нагадаю, мільйони, а не десятки і не сотні гривень з міського бюджету», — додав директор ТТУ.

ЖТТУ загрожує штраф в 75 мільйонів гривень через незареєстровані в податковій валідатори
ЖТТУ загрожує штраф в 75 мільйонів гривень через незареєстровані в податковій валідатори

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: