Для інвесторів на Житомирщині більше світла, ніж у інших сонячних областях, – Ігор Гундич » Новини Житомира
 
 


Для інвесторів на Житомирщині більше світла, ніж у інших сонячних областях, – Ігор Гундич

Автор: news_maker від 17-03-2019, 20:08, переглядів: 660

Для інвесторів на Житомирщині більше світла, ніж у інших сонячних областях, – Ігор Гундич

На Житомирщину заходять потужні інвестори, які відкривають бізнес у різних галузях – це і сонячна енергетика, і насіннєві заводи, і виробничі потужності.

Про це сказав голова ОДА Ігор Гундич під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини.

«Для інвесторів на Житомирщині більше світла, ніж у інших сонячних областях. На Житомирщину заходить потужний бізнес. Це завод Кромберг енд Шуберт, світовий інвестор – компанія Байєр, яка відкрила у Квітневій ОТГ найпотужніший у Європі насіннєвий завод, іноземні інвестори, які займаються сонячною енергетикою», – сказав Ігор Гундич.

Так, на Житомирщині відкрилася потужна сонячна електростанція «Ганська СЕС» неподалік села Великі Низгірці Бердичівського району. Площа станції 30 гектарів, потужність – 15 мегават. Загальна сума інвестицій сягатиме 17 мільйонів євро.

У приватних домогосподарствах функціонує 186 сонячних електростанцій загальною потужністю 3,9 МВт. Власники станції не лише використовують альтернативне джерело енергії для освітлення та опалення власного будинку, а й заробляють кошти, продаючи надлишок за «зеленим тарифом».

Продаючи електроенергію за «зеленим тарифом», можна отримати близько 5,9 грн/кВт.

Крім цього, жителі області можуть отримати відшкодування за встановлення станцій у розмірі 20% (до 50 тис. грн.), та 15% на сонячні батареї та панелі.

Упродовж 2017-2018 років компенсації отримали 94 власники станцій на загальну суму 3 млн 588 тис. грн. Із них 52 власників отримали відшкодування у минулому році.

Загалом на програму «теплих» кредитів та встановлення сонячних електростанцій в обласному бюджеті передбачено 4 млн грн. Інформацію щодо компенсації з обласного бюджету можна отримати за телефоном: (0412) 47-47-12.

Для інвесторів на Житомирщині більше світла, ніж у інших сонячних областях, – Ігор Гундич

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: