Понад 3,7 млн грн з держбюджету спрямують агровиробникам Житомирщини на відшкодування кредитів » Новини Житомира
 
 


Понад 3,7 млн грн з держбюджету спрямують агровиробникам Житомирщини на відшкодування кредитів

Автор: news_maker від 17-03-2019, 20:24, переглядів: 632

Понад 3,7 млн грн з держбюджету спрямують агровиробникам Житомирщини на відшкодування кредитів

На фінансову підтримку агровиробників Житомирської області, а саме – здешевлення кредитів у 2019 році, з державного бюджету виділено 3 млн 701 тис. грн.

Про це повідомив департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

За інформацією департаменту, ці кошти спрямовують суб’єктам господарювання агропромислового комплексу на часткову компенсацію відсоткової ставки за залученими у національній валюті банківськими кредитами.

Таку компенсацію можуть отримати юридичні та фізичні особи – підприємці за укладеними кредитними договорами. Компенсації підлягають відсоткові ставки за короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат та середньостроковими кредитами, для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення.

Відшкодування надається за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами:

- у розмірі облікової ставки Національного банку – позичальникам, які мають чистий дохід від реалізації продукції за останній рік до 20 млн гривень, та тим, які провадять діяльність з вирощування та розведення тварин (великої рогатої худоби для отримання м’яса і виробництва молока, овець і кіз, кролів, свиней, свійської птиці (крім курей та одержання яєць свійської птиці) та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних із такою діяльністю;
- у розмірі 50% облікової ставки Національного банку – іншим позичальникам.

Під час прийняття рішення щодо надання компенсації перевага надається позичальникам:

- у першу чергу – які мають чистий дохід від реалізації продукції за останній рік до 20 млн гривень;
- у другу чергу – які провадять діяльність з вирощування та розведення тварин (великої рогатої худоби для отримання м’яса і виробництва молока, овець і кіз, кролів, свиней, свійської птиці (крім курей та одержання яєць свійської птиці) та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних із такою діяльністю.

Для отримання компенсації позичальники подають до конкурсної комісії заявку за встановленою Мінагрополітики формою і такі документи:

- копію кредитного договору, посвідчену банком-кредитором або обслуговуючим банком, та копії додатково укладених договорів між позичальником та кредитором;
- довідку про банківські реквізити позичальника;
- виписку банку-кредитора або обслуговуючого банку про отримання позичальником кредиту;
- копію фінансової звітності за останній рік відповідно до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 “Загальні вимоги до фінансової звітності” (додаток 1 “Баланс” (Звіт про фінансовий стан), форма № 2 “Звіт про фінансові результати” (Звіт про сукупний дохід), а для позичальників, які є юридичними особами та зареєстровані у поточному році, – за останній звітний період, що передує поданню заявки;
- довідку про відсутність (наявність) заборгованості з податків і зборів, видану відповідними органами державної фіскальної служби;
- копії документів про оплату товарів, робіт, послуг для підтвердження використання кредитних коштів на цілі, визначені у пункті 4 Порядку.

Адреса конкурсної комісії: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська 25, Департамент агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації каб. 212. Телефон: (0412) 47-46-28.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: