Житомирська ОДА найближчим часом оголошуватиме тендери на ремонт місцевих доріг » Новини Житомира
 
 


Житомирська ОДА найближчим часом оголошуватиме тендери на ремонт місцевих доріг

Автор: news_maker від 18-03-2019, 00:06, переглядів: 798

Житомирська ОДА найближчим часом оголошуватиме тендери на ремонт місцевих доріг

Цьогоріч Житомирщині виділили з Державного дорожнього фонду кошти у сумі 775 млн грн на ремонт доріг загального користування місцевого значення. Найближчим часом управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА розпочнуть оголошувати тендери на проведення ремонтних робіт.

Про це розповів начальник управління Роман Крисюк.

«У минулому році нам потрібно було погоджувати перелік доріг, які ми хочемо відремонтувати в Укравтодорі. Верховна Рада України внесла зміни і ми повинні цей перелік погоджувати ще й з бюджетним комітетом. Це все час, тому ремонтні роботи плануємо розпочати вже у квітні-травні. Наразі формуємо перелік доріг, які плануємо відремонтувати і найближчим часом будемо оголошувати тендери», – сказав Роман Крисюк.

Також він додав, що завдяки децентралізації доріг за 4-5 років вдасться відремонтувати значну кількість доріг, які останній раз ремонтувалися ще до незалежності України.

«Державний дорожній фонд вже другий рік виділяє кошти на ремонт місцевих доріг, які до цього не ремонтувалися взагалі, або це було дуже давно. Цьогоріч на ремонти доріг в області передбачено 775 млн грн. Завдяки децентралізації доріг та створенню ініційованого Президентом України Державного дорожнього фонду – за років 4-5 зможемо відремонтувати значну кількість доріг», – додав Роман Крисюк.

«Проїхавши по зустрічах в ОТГ, почув дуже багато нарікань на дороги. І це зрозуміло, адже до створення Дорожнього фонду ніхто ситуації не міг змінити. Лише із 2018 року, коли запрацював Державний фонд, держава щороку виділятиме субвенцію на ремонт доріг. Цього року Житомирщина отримає понад 775 млн грн, за які будемо покращувати якість місцевих доріг. Близько половини цих коштів піде на експлуатаційне утримання доріг, ще частина – на поточний та капітальний ремонти», – розповів Ігор Гундич.

«В першу чергу робитимемо дороги місцевого значення, які ведуть до опорних шкіл та дитячих садочків. Адже коли купуємо новий автобус, то нелогічно, що він їздить по поганій дорозі. Тому тут має бути комплексний підхід – дороги, освітлення до школи тощо. Ми уже зібрали всі пропозиції, і коли об’їжджали громади, показували, яку дорогу готові зробити у 2019 році, яку у 2020 та 2021 роках. І зазвичай це знаходило підтримку, хоча під час обговорень люди самі додавали, яку дорогу ще потрібно зробити. І ми включали її до перспективного плану», – наголосив керівник області.

Управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА планує у 2019 році завершити роботи, які почали у минулому році та розпочати нові. Зокрема, планують завершити ремонт доріг Хорошів – Яблунівка (7,5 км), Соколів – Ясна Поляна (4,6 км), Новоград-Волинський – Ярунь (6,5 км) та Радомишль – Чайківка (1,67 км).

Також у цьому році:

- ремонт дороги Попільня – Ружин (ділянка 6 км);
- ремонт ділянки дороги від Черняхова до Пулин (4 км),
- ремонт дороги Олевськ–Покровське (8 км);
- ремонт дороги Олевськ–Тепениця (близько 2,5 км).

По Ємільчинському і Новоград-Волинському районах управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА планує попрацювати по білощебеневих дорогах і в рамках поточного середнього ремонту забезпечити проїзд.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: