В управлінні охорони здоров’я ОДА відбувся день відкритих дверей для студентів » Новини Житомира
 
 


В управлінні охорони здоров’я ОДА відбувся день відкритих дверей для студентів

Автор: news_maker від 20-03-2019, 12:45, переглядів: 877

В управлінні охорони здоров’я ОДА відбувся день відкритих дверей для студентів

У рамках акції Тиждень Відкритого Уряду в управлінні охорони здоров’я ОДА провели День відкритих дверей для студентів медичних навчальних закладів області. Зокрема, гостями управління були студенти Житомирського медичного інституту та Житомирського базового фармацевтичного коледжу.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик ознайомив молодь з роботою управління та ходом реформування галузі охорони здоров’я на Житомирщини. Відбувся круглий стіл на тему «Роль громадськості у підвищенні якості медичних послуг», під час якого студенти разом із керівництвом управління обговорили актуальні питання щодо розвитку медичної освіти, доступності медичних послуг та комунікацій з громадськістю.

Микола Суслик розповів студентам про реформування первинної ланки надання медико-санітарної допомоги, про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості.

«Первинна медична допомога в області надається у 45 закладах, у яких функціонує 35 центрів первинної медико-санітарної допомоги (в т.ч. 23 в ОТГ) та 10 самостійних АЗПСМ (юридичні особи) в ОТГ. До електронної системи охорони здоров’я еHealth підключено 75 закладів, 71% усього населення області підписали декларації з 827 лікарями. У 2018 році за рахунок співфінансування та субвенції на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості заплановано будівництво нових амбулаторій на 1-2 лікарі з житлом та закупівля автотранспорту для цих закладів», – зазначив Микола Суслик.

Начальник УОЗ також розповів учасникам круглого столу про модернізацію закладів вторинного та третинного рівня надання медичної допомоги та про відкриття нових закладів охорони здоров’я області, зокрема, Центру вертебрології та реабілітації, який дає можливість учасникам АТО/ООС та інвалідам проходити відновлення та отримувати кваліфіковану медичну допомогу. Наразі цей заклад є одним з найкращих в Україні.

Довідково: 11 березня 2019 року в Україні стартував Тиждень Відкритого Уряду, який проходив у рамках участі нашої держави в Міжнародній ініціативі «Партнерство «Відкритий Уряд».

Тиждень відкрив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який зазначив, що Уряд працює відкрито з першого дня і постійно впроваджує механізми прозорості та ефективності в роботі Кабінету Міністрів України. «Ми в активному діалозі з бізнесом, експертним середовищем, громадськістю та міжнародними партнерами», – підкреслив Володимир Гройсман.

Протягом Тижня Відкритого Уряду в Києві та регіонах відбулися публічні заходи (круглі столи, вебінари, конференції, тренінги та ін.), присвячені питанням налагодження взаємодії між представниками органів виконавчої влади та громадськості.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: