Житомиряни заборгували КП “Житомирводоканал” 32,4 млн.грн » Новини Житомира
 
 


Житомиряни заборгували КП “Житомирводоканал” 32,4 млн.грн

Автор: news_maker від 31-03-2019, 21:51, переглядів: 774

Житомиряни заборгували КП “Житомирводоканал” 32,4 млн.грн

Станом на 1 березня 2019 року 33 637 житомирян за послуги водопостачання та водовідведення заборгували підприємству 32,4 млн.грн. Із них прострочена заборгованісь — 21,8 млн.грн.

Серед житомирян є боржники, які не реагують на звернення підприємства. У такому випадку єдиний вихід з ситуації – звернення підприємства до суду. За рішенням суду боржник має відшкодовувати не лише суму боргу, але й судовий збір. Абоненти, у яких відбувається стягнення боргів за рішенням суду, не тільки втрачають на сплаті судового збору. Тим, хто вже отримував субсидію, але припинив сплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги, надання субсидії може бути припинено за поданням підприємств-надавачів послуг.

Є й така категорія громадян, яка взагалі не платить за користування послугами, і фактично живе за кошти громади міста.

У КП «Житомирводоканал» налічується:

- 536 абонентів з боргом від 5 до 10 тис.грн. (середня заборгованість 6930 грн.);
- 273 абоненти з боргом від 10 до 20 тис.грн. (середня заборгованість 13885 грн.);
- 156 абонентів з боргом понад 20 тис.грн. (середня заборгованість 29414 грн.).

Є абоненти, борг яких сягає понад 40 тис. грн. Звертаємо увагу на те, що у боржників за рішенням суду може бути заарештовано будь-яке майно, а якщо сума боргу перевищує розмір двадцяти мінімальних зарплат, виконавча служба має право в рахунок боргу продати на аукціоні єдине житло боржника.

Хочемо вкотре наголосити на тому, що у разі виникнення у абонентів проблем з оплатою послуг, варто звернутися до КП «Житомирводоканал» і разом шукати шляхи виходу із ситуації, ніж просто припинити платити за послуги та доводити справу до суду.

1 лютого на підприємстві створено окремий відділ для роботи із боржниками, який проводить постійну роботу зі споживачами: розносить повідомлення про заборгованість, допомагає вирішити питання з оформленням договорів реструктуризації боргу та оформленням пільг, субсидій, встановленням лічильників води. Злісних боржників підприємство змушене відключати від послуг водовідведення. Для поновлення надання послуг водовідведення таким абонентам доводиться не лише гасити заборгованість, а й оплачувати роботи з поновлення підключення до каналізаційної мережі, а це — 1901,88 грн.

У окремих абонентів критична ситуація з платежами виникає саме через те, що у помешканні зареєстровано людей більше, ніж проживає фактично, і встановлення лічильника дозволяє їм заощадити кошти.

Для запобігання зростання суми нарахувань внаслідок розподілу обсягів води (відповідно до Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання), що надійшла в будинок, та виникнення заборгованості, усім абонентам радимо встановлювати індивідуальні прилади обліку в квартирах та контролювати власне споживання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: