ОДА оголосила тендер на реконструкцію Магістрату у Житомирі » Новини Житомира
 
 


ОДА оголосила тендер на реконструкцію Магістрату у Житомирі

Автор: news_maker від 2-04-2019, 06:36, переглядів: 987

ОДА оголосила тендер на реконструкцію Магістрату у Житомирі

Житомирська ОДА підготувала усі необхідні технічні документи та оголосила тендер на понад 21 млн грн для проведення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Магістрату – одного із важливих культурних об’єктів міста та області.

Оголошення опублікували, 1 квітня.

За інформацією директора департаменту регіонального розвитку ОДА Євгена Кульчицького, на реконструкцію Магістрату з обласного бюджету вже передбачили 8 млн грн. Також планується, що будуть залучені кошти із Державного фонду регіонального розвитку.

«Очікувана вартість закупівлі проекту реконструкції Магістрату Житомирського обласного краєзнавчого музею складає 21 млн 53 тис. грн, з яких 8 млн грн уже передбачили на цей рік в обласному бюджеті. У період визначений чинним законодавством, будівельні компанії мають змогу подати свої пропозиції на Prozorro, після чого буде визначено переможця, з яким укладемо договір. Тоді ж відразу і розпочнемо ремонтно-реставраційні роботи у приміщенні Магістрату», – повідомив Євген Кульчицький.

Проект входить до перспективи розвитку Житомирщини на 2019-2021 роки, яку затвердили жителі області під час Ради регіонального розвитку за участю Президента Петра Порошенка.

Основною метою проекту є збереження пам’ятки архітектури національного значення.

До комплексу ремонтно-реставраційних робіт Магістрату входить:

- відновлення конструкцій та елементів будівлі;
- повна заміна дерев’яного перекриття споруди (міжповерхових), із застосуванням сучасних та більш ефективних конструкцій;
- влаштування в приміщеннях нового внутрішнього оздоблення, з повним демонтажем залишків зруйнованого оздоблення та штукатурних шарів стін та перекриттів;
- гідрозахисні та водозахисні заходи;
- проведення ремонтних і реставраційних робіт з відновлення внутрішнього опорядження в приміщеннях будівлі;
- проведення заміни/влаштування, внутрішніх мереж інженерного забезпечення будівлі.

Нагадаємо, що серед масштабних культурних проектів області, які вже відновили та планують у найближчі 3 роки, – Бердичівський театр, Малинський РБК, Житомирський обласний музично-драматичний театр ім. І.Кочерги.

Довідково: Магістрат – пам’ятка архітектури національного значення, розташована в історичному центрі міста Житомир – на Замковій горі. Житомирський обласний краєзнавчий музей має надзвичайно цінну та багаточисельну колекцію картин, які тривалий час не експонуються через недостатність площ для експозиції.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: