Краєзнавчий музей вдруге долучиться до акції «День неспішного мистецтва» » Новини Житомира
 
 


Краєзнавчий музей вдруге долучиться до акції «День неспішного мистецтва»

Автор: news_maker від 3-04-2019, 06:45, переглядів: 1 048

Краєзнавчий музей вдруге долучиться до акції «День неспішного мистецтва»

Житомирський обласний краєзнавчий музей вже вдруге долучиться до акції «Slow Art Day» або «День неспішного мистецтва», яка відбудеться 6 квітня.

Як повідомили у музеї, День неспішного мистецтва – це глобальна міжнародна акція, мета якої спонукати відвідувачів музею знайомитися з творами мистецтва/експонатами повільно і ретельно, вникаючи у кожну деталь.

Адже за статистикою, відвідувач витрачає на оглядання одного твору від 8 до 17 секунд, аби переглянути якнайбільше робіт, і в результаті виходить з музею втомлений, нічим особливо не перейнявшись.

Отож у День неспішного мистецтва пропонується витратити на перегляд одного твору хоча б 10 хвилин. Головне, щоби цей твір/експонат провокував на внутрішні пошуки відповідей, розумінь, самоспоглядань. Бо експонат – лише посередник для того, щоби відкрити щось важливе і неповторне усередині і для себе самого.

Відвідувачі матимуть змогу впродовж кількох годин непоспішаючи насолоджуватися шедеврами художнього мистецтва та дізнатися про них детальніше від співробітників музею.

Краєзнавчий музей запрошує житомирян та гостей міста долучитися 6 квітня з 13:00 до 16:00 години до міжнародної акції та у подальшому поділитися враженнями і розмістити власні фото у соціальних мережах із хештегом #неспішнемистецтво, #неспішно, #SlowArtDayкраєзнавчий.

Категорія: Афіша

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: