На Житомирщині 10 громад офіційно перейшли до ПЦУ » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині 10 громад офіційно перейшли до ПЦУ

Автор: news_maker від 14-04-2019, 22:34, переглядів: 1 066

На Житомирщині 10 громад офіційно перейшли до ПЦУ

З початку року близько 50 релігійних громад Житомирщини вирішили приєднатись до Православної церкви України – прихожани церков провели збори та підписали відповідні протоколи.

Відповідно до розпоряджень голови ОДА Ігоря Гундича, із них 10 громад офіційно приєднались до УПЦ Київського патріархату, яка автоматично входить до складу єдиної автокефальної церкви України.

Адже ПЦУ була утворена 15 грудня 2018 року на Помісному соборі шляхом об’єднання українських православних юрисдикцій, що визнано Вселенським патріархатом.

За інформацією сектору у справах релігій та національностей управління культури та туризму Житомирської ОДА, лише після розроблення парафіяльного статуту ПЦУ Житомирської єпархії громади зможуть офіційно приєднуватись напряму до єдиної православної церкви. Наразі ж громади переходять із УПЦ Московського патріархату до УПЦ Київського патріархату.

8 громад області офіційно перереєстрували статути та змінили канонічну підлеглість: с. Ворсівка, смт Гранітне, с. Маклаївка, с. Федорівка Малинського району; м. Андрушівка; с. Бондарівка та с. Ушиця Коростенського району; с. Сінгури Житомирського району.

Ще 2 громади зареєстрували статути новоутворених організацій – с. Малий Браталів Любарського району та смт Народичі.

Найбільш активно жителі приєднуються до ПЦУ у Житомирському районі – 7, Малинському – 5, Хорошівському – 4, Любарському, Чуднівському, Черняхівському, Пулинському та Баранівському – по 3.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: