Діти з особливими потребами безкоштовно забезпечуються протезувальними засобами » Новини Житомира
 
 


Діти з особливими потребами безкоштовно забезпечуються протезувальними засобами

Автор: admin від 1-04-2013, 18:35, переглядів: 1 935

Діти з особливими потребами безкоштовно забезпечуються протезувальними засобами

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України: «Діти –майбутнє України» діти з особливими потребами в повній мірі повинні бути забезпеченими технічними та іншими засобами реабілітації.
В лікувально-профілактичних закладах області за місцем проживання дітей-інвалідів та дітей з вродженими вадами розвитку визначається потреба у забезпеченні технічними засобами реабілітації та виробами медичного призначення, що вноситься до індивідуальних програм реабілітації. В медичних закладах проводиться робота щодо регулярного оновлення цієї інформації.
Так, діти-інваліди та діти з вадами розвитку, які потребують забезпечення протезно-ортопедичними виробами, з довідкою ЛКК звертаються до управління праці та соціального забезпечення за місцем проживання, які видають направлення дитині на протезування до Житомирського експериментального протезно-ортопедичного підприємства, де безоплатно за кошти Державного бюджету діти забезпечуються тим чи іншим видом протезування.
Для медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів із слуховими порушеннями використовуються сурдотехнічні засоби - слухові апарати. Діти забезпечуються безоплатно слухопротезуванням через сурдологічний кабінет обласної дитячої лікарні. У 2012 році слухопротезовано 183 дитини, з них 100 – двобічно, 83 - однобічно. Всього діти області безкоштовно отримали 283 слухових апаратів.
Облік та забезпечення дітей-інвалідів спеціальним автотранспортом, протезно-ортопедичними виробами, спеціальними засобами пересування, самообслуговування, засобами гігієни проводить управління праці та соціального захисту населення районних, міських державних адміністрації.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: