На Житомирщині знищено майже 17 тисяч рослин маку та конопель » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині знищено майже 17 тисяч рослин маку та конопель

Автор: news_maker від 15-09-2019, 13:01, переглядів: 1 172

На Житомирщині знищено майже 17 тисяч рослин маку та конопель

Упродовж оперативно-профілактичних заходів, що нині тривають на території області, поліцейські виявили 111 незаконних нарковмісних посівів, на яких знищено майже 5,1 тисяч голівок маку та близько 11,5 тисяч рослин конопель. За кожним із зареєстрованих фактів розпочаті кримінальні провадження.

Упродовж літа інспектори поліції здійснювали обходи територій обслуговування з метою огляду присадибних ділянок місцевих жителів та сільськогосподарських підприємств і виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин.

У вересні поліцейські продовжують цю роботу, вилучаючи нарковмісні запаси, зібрані власниками присадибних ділянок.

9 вересня у м. Коростені оперативники кримінальної поліції під час проведення огляду домоволодіння 53-річного жителя с. Шершнів виявили та вилучили поліетиленовий пакет із головками снодійного маку. За словами господаря, він самостійно виростив нарковмісні рослини та зберігав їх для власного вжитку.

10 вересня під час санкціонованого обшуку дільничні офіцери поліції Житомирського району у с. Садки виявили та вилучили за місцем проживання 39-річної жінки рослини коноплі, подрібнену масу та білий порошок. Жінка також переконувала правоохоронців, що усе вирощувала і готувала виключно для себе.

Загалом упродовж лише 13 вересня на території області зафіксовано до десятка кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів: від вирощування конопель до зберігання амфетаміну.

У м. Андрушівці на одній з вулиці дільничні під час поверхневої перевірки виявили у 19-річного парубка пакунок із зеленою подрібненої масою вагою близько 50 гр. А у Радомишлі під час перевірки 22-річного місцевого жителя у його будинку виявлено два мішки із сухими рослинами конопель. В обох випадках розпочаті досудові розслідування.

Відтак правохоронці нагадують громадянам: нелегальні оборудки з наркотиками та психотропними речовинами є кримінально каранним діянням, за яке визначено відповідальність у вигляді позбавлення волі.

На Житомирщині знищено майже 17 тисяч рослин маку та конопель
На Житомирщині знищено майже 17 тисяч рослин маку та конопель
На Житомирщині знищено майже 17 тисяч рослин маку та конопель

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: