Комунальні служби міста ліквідовують наслідки підтоплень приватного сектору » Новини Житомира
 
 


Комунальні служби міста ліквідовують наслідки підтоплень приватного сектору

Автор: admin від 5-04-2013, 19:42, переглядів: 1 546

Комунальні служби міста ліквідовують наслідки підтоплень приватного сектору

З 1 по 4 квітня 2013 року до комунальних служб міста надійшло 82 звернення про часткове підтоплення присадибних ділянок, подвір’їв, окремих господарських та житлових будівель.

Силами комунальних підприємств та підрозділів управління державної служби України з надзвичайних ситуацій виконані роботи по водовідведенню та відкачуванню води за 55 зверненнями, інші не несли загрози підтоплення. У більшості випадків підтоплення траплялись на території приватних будинків районів Мальованка, Мар’янівка та Крошня.

«На сьогоднішній день основна робота з ліквідації підтоплень ведеться у приватному секторі міста, адже саме у районах садибної приватної забудови відсутня мережа зливової каналізації, а наявні канали для спуску повеневих вод мешканцями не прочищаються тривалий час та знаходяться у незадовільному стані», - повідомив начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

В районі вулиць Саєнка та Бугайченка, де відкачують воду декілька автомобілів комунальних служб, мережа каналів для спуску повеневих вод прочищається бригадами комунального підприємства з експлуатації штучних споруд.

Зважаючи на те, що в березні випало 117 мм опадів, а це в 3,8 рази більше місячної норми, то у підтоплених місцях доводиться відкачувати воду по декілька разів.

«Учора за цією адресою я викачав 7,4 м³, а сьогодні зранку рівень піднявся майже до вчорашньої позначки», - розповів водій відкачувальної машини.

Підтоплення виникають не лише через велику кількість опадів, а й через незадовільний стан мережі каналів для спуску води. У приватному секторі такі канали мають очищати самі жителі, але частіше стається навпаки.

Канали замулюються та засмічуються, взимку жителі засипають їх снігом. В силу такої безгосподарності на весну, коли потрібно спускати повеневі води, стаються підтоплення.

Комунальні служби міста докладають максимум зусиль для ліквідації наслідків підтоплень, але для уникнення таких ситуацій жителям приватного сектора потрібно слідкувати за станом мережі зливових каналів.

Комунальні служби міста ліквідовують наслідки підтоплень приватного сектору

Комунальні служби міста ліквідовують наслідки підтоплень приватного сектору

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: