10 квітня у Житомирській виправній колонії (№4) обирали найкращого кухаря серед засуджених, які працевлаштовані в їдальні установи. Конкурс був організований адміністрацією колонії з метою підвищення рівня фахової підготовки кухарського складу та покращення харчування засуджених.
В ході змагань конкурсантам потрібно було продемонструвати знання кулінарних правил і санітарно-гігієнічних вимог при обробці продуктів і приготуванні їжі. Під час практичної частини кухарі готували український борщ, суп картопляний з пшеничною крупою, вінегрет та салат із свіжої капусти та цибулі.
Учасників конкурсу оцінювало журі на чолі із заступником начальника колонії з інтендантського та комунально-побутового забезпечення майора внутрішньої служби Анатолієм Самійликом.
Перше місце за результатами конкурсу посів Роман Ушаков, який продемонстрував журі не тільки належний рівень теоретичної підготовки, але й зумів з продуктів щоденного раціону, які визначені нормами харчування, приготувати смачні та корисні страви.
Такі таланти Роман набув під час відбування покарання у колонії, після працевлаштування до господарської обслуги установи. У адміністрації установи є надія, що після відбуття покарання набута професія стане йому в пригоді і дозволить заробляти на життя чесною працею.