У Житомирі презентували відеофіксацію практичного іспиту на право керування » Новини Житомира
 
 


У Житомирі презентували відеофіксацію практичного іспиту на право керування

Автор: news_maker від 16-01-2020, 20:17, переглядів: 1 119

У Житомирі презентували відеофіксацію практичного іспиту на право керування

Іспити на право керування транспортним засобом – одна з найпопулярніших послуг у сервісних центрах МВС. Наприклад, у 2019 році в Житомирській області було видано 11 429 водійських посвідчень вперше, з них 4 778 – у Житомирі.

Відтепер процес складання практичного іспиту на право керування транспортними засобами буде фіксуватися за допомогою відеореєстратора. Навчальні автомобілі оснащені камерами, які фільмують дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Загалом в Україні функціонуватимуть 440 мобільних приладів.

«У сервісному центрі МВС № 1841 у Житомирі є 4 відеореєстратори, відповідно до кількості адміністраторів, які займаються екзаменаційною діяльністю. У кожному реєстраторі – дві камери: одна знімає те, що вдувається за межами авто і ситуацію на дорозі, друга – фіксує салон автомобіля, дії кандидата у водії та екзаменатора», – пояснює начальник ТСЦ МВС № 1841 Юрій Опанащук.

За його словами, це унеможливлює виникнення суперечностей, а якщо ж людина захоче оскаржити результати іспиту, вона матиме об’єктивну інформацію, яку можна перевірити.

«Це дійсно є певним проривом та кроком вперед у реалізації права особи на прозоре складання практичного іспиту», – ділиться Юрій Опанащук.

Поки що відеофіксація є добровільною і кандидат має право відмовитися від фільмування іспиту.

«На сьогодні, це працює в тестовому режимі. Обов’язковою ця процедура стане з моменту остаточного затвердження відповідної нормативної бази, після чого відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стане підставою для його недопуску до складення практики. На «тестовий» період строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратора становить 10 діб. Після затвердження відповідної Інструкції цей термін збільшиться», – розповів заступник начальника РСЦ МВС в Житомирській області Володимир Гриб.

Як зазначив керівник, метою нововведення є забезпечення прозорості діяльності ТСЦ МВС у сфері проведення практичних іспитів та унеможливлення корупційних проявів.

Отримати більше інформації можна за телефоном (044) 290-19-88, на офіційній сторінці Facebook Головного сервісного центру МВС.



У Житомирі презентували відеофіксацію практичного іспиту на право керування
У Житомирі презентували відеофіксацію практичного іспиту на право керування

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: