На Житомирщині угонщика ВАЗу поліцейські затримали у сусідньому районі » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині угонщика ВАЗу поліцейські затримали у сусідньому районі

Автор: news_maker від 29-01-2020, 02:14, переглядів: 1 489

На Житомирщині угонщика ВАЗу поліцейські затримали у сусідньому районі

Від поліцейських 27-річний чоловік намагався втекти спочатку чужою автівкою, а потім і пішки. Врешті його затримали у селі, де він заховався, сподіваючись зникнути під покровом ночі. Зухвальцю може загрожувати ув’язнення.

Подія мала місце 25 січня. До Брусилівського відділення поліції звернувся житель с. Високого із заявою про викрадення автомобіля ВАЗ 2104, що знаходився у дворі його домоволодіння. Ключі та документи на автівку знаходились у салоні, а ворота обійстя були незачинені, чим, вочевидь, і скористався угонщик. Окрім того, «четвірка» була заправлена пальним.

– На території району ми одразу ж розпочали спеціальні заходи, поліцейськими були перекриті автодороги в усіх напрямках, на розшук викраденого автомобіля були зорієнтовані зовнішні наряди. Всі схожі автомобілі ми перевіряли, - повідомив начальник Брусилівського ВП ГУНПР Сергій Цівончук.

ВАЗівку, подібну за прикметами до угнаної, працівники сектору реагування патрульної поліції Брусилівщини помітили на автодорозі уже наступного дня. Керманич проігнорував вимогу правоохоронців про зупинку і додав швидкості. Переслідування тривало до сусіднього Попільнянського району, де у с. Турбівці водій раптом вискочив із машини і побіг сільськими вулицями. Втікаючи від поліцейських, чоловік перебіг місцевий став по тонкому льоду, під берегом таки намочився у крижаній воді та все ж відірвався від переслідувачів.

На той час до населеного пункту прибули колеги правоохоронців. Відпрацьовуючи місцевість, спритника швидко знайшли. Він ховався у кущах, вочевидь, сподіваючись діждатись темряви.

Чоловіка, 27-річного жителя с. Кам’янки Брусилівського району, поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу.

– Про нього відомо, що у 2018 році він уже притягувався до кримінальної відповідальності за викрадення автомобіля. Новий злочин, за його словами, вчинив знічев’я, скориставшись залишеною без нагляду ВАЗівкою і зручною нагодою, - розповів Сергій Цівончук.

Усі обставини встановлюються у рамках досудового розслідування, що триває за ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. За чинним законодавством чоловікові може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

На Житомирщині угонщика ВАЗу поліцейські затримали у сусідньому районі

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: