Громадські організації закликають владу зробити генеральні плани міст більш доступними для їх жителів » Новини Житомира
 
 


Громадські організації закликають владу зробити генеральні плани міст більш доступними для їх жителів

Автор: admin від 12-04-2013, 20:03, переглядів: 1 141

Громадські організації закликають владу зробити генеральні плани міст більш доступними для їх жителів

Під час свого візиту до Житомира голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко наголосив, що генплани міст є важливим для громади документом. Тож влада не повинна приховувати їх, виставляючи грифи "для службового користування". На сьогодні грифи таємності на генпланах взагалі недоречні, адже роздивитися всю територію міста з точністю до метра можна на звичайному мобільнику, який має функцію GPS:"Для чого ми проводимо ці дослідження? Ми збираємо цю інформацію і оприлюднюємо її, бо на державному рівні вже кілька років, як ухвалено Закон "Про доступ до публічної інформації", "Про регулювання містобудівної діяльності" і проголошено, що ці документи мають бути відкритими для громадян".

Регіональний партнер в Житомирській області Юрій Боровий розповів, що впродовж реалізації проекту, який до речі, підтримав Міжнародний благодійний фонд "Відродження", запити про доступність генпланів міст надіслали в 11 відділів архітектури міст та районів області. Відіслали їх рекомендованими листами, є й квитанції про доставку одержувачам. Проте відповідей вдалося отримати лише половину. Інших відгуків чекали більше місяця, але так і лишилися майже ні з чим, зауважує Юрій Боровий:"Ті відповіді які ми все ж отримали, містять купу непотрібної інформації, яка не має жодного стосунку до запиту. Це звичайні бюрократичні відписки, аби уникнути конкретної відповіді на поставлені питання. Лише одна відповідь нас задовольнила. Це відповідь Коростишівської райдержадміністрації. Вони повідомили, що у 2011 році міською радою було заключено договір з проектувальниками на розробку генерального плану міста Коростишів. І на сьогодні місто не має свого генерального плану, бо він знаходиться на стадії розробки".

Загалом же, учасники зустрічі зійшлися на тому, що міські ради, зокрема й Житомирська, повинні оприлюднити більше інформації про ті частини генплану, які не є таємними. Для початку можна викласти описові частини генпланів на офіційні сайти міськрад, переконані представники громадських організацій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: