"Сьогодні загрози надзвичайної ситуації на греблі немає" - М. Боровець » Новини Житомира
 
 


"Сьогодні загрози надзвичайної ситуації на греблі немає" - М. Боровець

Автор: admin від 15-04-2013, 17:33, переглядів: 1 704

"Сьогодні загрози надзвичайної ситуації на греблі немає" - М. Боровець

Заступник міського голови Микола Боровець прокоментував ситуацію, що склалась навколо житомирської греблі в районі «Голови Чацького». Посадовець переконаний, що сьогодні загрози надзвичайної ситуації на греблі немає:«Сьогодні рівень води на греблі становить 39 см., гребля може витримати підняття води до рівня 2 метрів, тобто запас достатній. Крім того, на греблі забезпечено цілодобове чергування фахівців, які забезпечують нормальні умови експлуатації споруди.»

Гребля була здана в експлуатацію у березні 1965 року, основною метою будівництва гідроспоруди було забезпечення технічного водопостачання промислових підприємств міста, в основному ВАТ «Льонотекс». У 1997 році греблю було визнано аварійною та віднесено до об’єктів ІІ групи ризику виникнення надзвичайних ситуацій.

Водолазне обстеження гідроспоруди проводилось у 1997, 2001 та 2003 роках. Результати обстеження показали, що правобережний стоян, водозливна гребля, донний водовипуск та прилеглі ділянки верхнього та нижнього б’єфів мають щілини та потребують ремонту.

У 2004 році була створена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт гідроспоруди. За цінами 2004 року ремонт греблі складав близько 3,5 млн. грн. Орієнтовна вартість ремонту в цінах 2012 року становитиме близько 13 млн. грн.

До 2008 року гребля перебувала у державній власності, але внаслідок ліквідації ВАТ «Льонотекс» греблю передали місту.

«Питання капремонту гідроспоруди перед очільниками держави піднімалось не один раз. У 2012 році на ремонт греблі постановою Уряду було виділено 10 млн. грн., але, на жаль, кошти держави не надійшли», - наголосив заступник міського голови Микола Боровець.

Посадовець зазначив, що ситуація на гідроспоруді стабільна, контроль за технічним станом греблі та рівнем води у водосховищі здійснюється цілодобово.

Вирішити питання капітального ремонту гідроспоруди місто самостійно не може, через недостатність фінансових ресурсів. Проведення капремонту греблі можливе лише за фінансової участі у проекті держави, міста та інвесторів.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: