Відбулася селекторна нарада щодо проведення весняно-польових робіт » Новини Житомира
 
 


Відбулася селекторна нарада щодо проведення весняно-польових робіт

Автор: admin від 16-04-2013, 16:37, переглядів: 1 920

Відбулася селекторна нарада щодо проведення весняно-польових робіт

15 квітня відбулася селекторна нарада, яку провів Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов. Участь у нараді взяли голова облдержадміністрації Сергій Рижук, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, заступники голови Микола Дейсан, Віктор Куницький, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський та голови райдержадміністрацій із питань проведення весняно-польових робіт.
Обговорюючи з головами райдержадміністрацій ситуацію, що склалася на Житомирщині за непростих погодних умов, Сергій Рижук зазначив: «Озимі культури знаходяться під водою лише на площі 2 тис. га. Тобто озимий зерновий клин області у доброму та задовільному стані». Так, за результатами останнього туру відбору та вирощення рослин в монолітах озимі зернові культури на 68% площ знаходяться в доброму стані та на 27% в задовільному.
Цьогоріч по всіх категоріях господарств підживлення озимих зернових культур було проведено лише на площі 42 тисячі гектарів, тобто у 3 рази менше, ніж торік. Аналогічна ситуація із підживленням озимого ріпаку, який у минулому році був підживлений на площі 22,4 тисячі гектарів, або 83% необхідних площ, проти 15,3 тис. га, або 50% у нинішньому році. Очільник області наголосив, що така ситуація зобов’язує змінити підходи до проведення весняно-польових робіт, при цьому максимально сконцентрованою має бути тактика і стратегія організації проведення цих робіт на місцях. «Тактика полягає в тому, що ми маємо посіяти більше пізніх ярих зернових культур і кукурудзи, ніж ячменю та вівса, аби не втрачати площ, насіння та часу, адже можлива загроза стрімкого підвищення температури повітря», – додав Сергій Миколайович.
Разом із тим Сергій Рижук зауважив, що затримка проведення весняно-польових робіт майже на місяць при достатній зволоженості ґрунту поки що жодної загрози для майбутнього врожаю не несе.
Також голова облдержадміністрації відзначив і те, що протягом І кварталу поточного року забезпечено нарощування обсягів виробництва продукції тваринництва в усіх категоріях господарств. Індекс виробництва валової продукції тваринництва зафіксовано на рівні 102,4%.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: