В області проводиться комплексна робота щодо створення вільного доступу для осіб з обмеженими можливостями до об’єктів соціального та громадського призначення » Новини Житомира
 
 


В області проводиться комплексна робота щодо створення вільного доступу для осіб з обмеженими можливостями до об’єктів соціального та громадського призначення

Автор: admin від 19-04-2013, 06:25, переглядів: 1 369

В області проводиться комплексна робота щодо створення вільного доступу для осіб з обмеженими можливостями до об’єктів соціального та громадського призначення

На цьому акцентував заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих 18 квітня під час засідання обласного комітету для забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. З цією метою прийнято ряд розпоряджень голови облдержадміністрації Сергія Рижука, якими затверджено заходи, спрямовані на безумовне виконання відповідних указів Президента України Віктора Януковича.
Питання щодо створення вільного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями неодноразово розглядалося на засіданнях колегії облдержадміністрації, райдержадміністрацій і міськвиконкомів. «Водночас, незважаючи на проведені заходи, – додає Ярослав Долгих, – в області залишається чимало об’єктів житлового, громадського призначення і закладів первинної медичної допомоги, культури та освіти, які ще треба обладнати необхідними засобами доступу для осіб із інвалідністю».
Крім того, у нових соціальних ініціативах Президента: діти – майбутнє України надається особлива увага створенню гідних умов життєзабезпечення зокрема і дітей-інвалідів. На цим активно працюють відповідні структури і департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.
Актуальним залишається питання реконструкції доріг і пониження бордюрів на пішохідних переходах. «У місті Житомирі вже облаштовано понад 50 таких об’єктів. Відповідна робота проводиться і в інших містах і районах області. Обласна влада тримає на контролі вирішення цього питання, аби люди, котрі пересуваються за допомогою інвалідних візків, могли без перешкод користуватися транспортною інфраструктурою», – пояснив заступник очільника області.
Під час засідання комітету Ярослав Долгих повідомив, що «до кінця року на території області не буде жодного закладу, що належать до комунальної власності обласної ради, де б не було забезпечено вільного доступу для осіб із інвалідністю».

Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: