Дитяча лікарня імені Башека закупить обладнання для ПЛР діагностики » Новини Житомира
 
 


Дитяча лікарня імені Башека закупить обладнання для ПЛР діагностики

Автор: news_maker від 17-05-2020, 19:57, переглядів: 1 122

Дитяча лікарня імені Башека закупить обладнання для ПЛР діагностики

Комунальне підприємство «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Житомирської міської ради здійснить закупівлю обладнання для проведення ПЛР – діагностики, тест-систем PHOENIXDX® 2019-NCOV та інших необхідних розхідних матеріалів для забезпечення населення Житомирської міської об’єднаної територіальної громади обстеженнями для діагностики коронавірусної інфекції COVID-19 та інших захворювань за допомогою полімеразної ланцюгової реакції.

Про дозвіл на закупівлю обладнання та розхідних матеріалів для ПЛР діагностики йдеться в прийнятому 15 травня рішенні позачергового засідання виконавчого комітету міської ради.

Як відзначив міський голова Сергій Сухомлин, місто має бути готовим до проведення діагностики. Адже вартість проведення ПЛР-тестів у приватних лабораторіях становить від 2,5 до 4 тис грн, тому житомиряни повинні мати змогу пройти діагностику у комунальних установах.

Зі слів міського голови, спочатку планувалося розміщення лабораторії на базі первинної медичної ланки. Однак отримання ліцензії, підготовка приміщення – тривалий процес, який до того ж потребує додаткового фінансування. Тому на спільній нараді було вирішено встановити обладнання вже в існуючій лабораторії дитячого медичного закладу, що можна зробити набагато швидше через уже наявні дозволи.

«Дитяча лікарня відкрила вже валютний рахунок на закупівлю цих тестів, і на наступному тижні можна буде проплатити кошти, закуповувати обладнання, тести, проводити сертифікацію…», - зазначив міський голова.

Дитяча лікарня імені Башека закупить обладнання для ПЛР діагностики

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: