Громадянам України для поїздок в Білорусь необхідні будуть закордоні паспорти » Новини Житомира
 
 


Громадянам України для поїздок в Білорусь необхідні будуть закордоні паспорти

Автор: news_maker від 20-05-2020, 00:48, переглядів: 772

Громадянам України для поїздок в Білорусь необхідні будуть  закордоні паспорти

Починаючи з 1 вересня 2020 року виїзд громадян України в Республіку Білорусь буде здійснюватися виключно по закордонним паспортам.

Відповідну постанову Кабінет Міністрів України прийняв 13 травня 2020 року за №362 «Про часткове зупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян».

Новий порядок виїзду громадян забезпечить та дозволить:

- покращити захист українських громадян, оскільки у разі втрати за кордоном внутрішнього паспорта ідентифікація громадян України закордонними установами є тривалою та складною на відміну від оперативних процедур документування подорожуючих у разі втрати закордонних паспортів;
- зменшити час проходження прикордонного контролю кожного громадянина, оскільки інформація із закордонних паспортів зчитується спеціальними приладами;
- вирішити питання проведення безпомилкової перевірки інформації щодо наявності обмежень на перетинання кордону згідно з дорученнями уповноважених державних органів та за базами Інтерполу, оскільки відсутність у внутрішньому паспорті інформації про особу латиницею унеможливлює автоматичне зчитування інформації з документа;
- удосконалити процедури прикордонного контролю з метою запобігання випадкам використання підробок паспорта громадянина України з огляду на низький ступінь захисту документа.

Введення нового порядку сплановано з 1 вересня, що надасть можливість подорожуючим у разі потреби завчасно оформити закордонні паспорти на території України.

Громадяни України, які проживають на території Республіки Білорусь і не планують найближчим часом відвідання України, мають можливість оформити закордонні паспорти у Посольстві України в Мінську або Консульстві України в Бресті.

У разі повернення громадян в Україну, після визначеної дати, Державна прикордонна служба безперешкодно пропускатиме громадян за внутрішніми паспортами.

Заплановані зміни режиму поїздок не стосуються громадян Республіки Білорусь.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: