Як зберегти красу і привабливість в період менопаузи » Новини Житомира
 
 


Як зберегти красу і привабливість в період менопаузи

Автор: news_maker від 21-05-2020, 14:36, переглядів: 654

Як зберегти красу і привабливість в період менопаузи

Менопауза – неминучий процес, починається у віці з 45 до 55 років у кожної жінки. Відповідаючи на питання, що таке клімакс, важливо розуміти, що це не хвороба, а природний стан, при якому відбувається гормональна перебудова в організмі. У цей час проявляються симптоми, які впливають на якість життя. Дотримуючись нескладних рекомендації, можна нейтралізувати або значно скоротити вплив несприятливих факторів на організм.

Що відбувається в організмі при менопаузі?

У період клімаксу припиняється репродуктивна діяльність яєчників, кількість гормонів в організмі зменшується. Перші симптоми клімаксу - це підвищена пітливість, підвищений тиск, погіршення стану епідермісу, волосся та нігтів, і що найнеприємніше - з'являється сухість в інтимній зоні.

При значних симптомах потрібна консультація гінеколога, ендокринолога. Часто вони призначають лікування гормональними препаратами. Однак, дотримання нескладних правил дозволить обійтися без ліків.

Правила життя при клімаксі

Однозначно пояснити як починається клімакс неможливо. Все залежить від індивідуальних особливостей організму, способу життя, навколишнього середовища. Відсутність менструації є першою ознакою, що свідчить про те, що настає менопауза. У цей період жінка може не відчувати жодного дискомфорту, проте, важливо якомога раніше перебудувати організм, щоб гормональні зміни пройшли безболісно.

В першу чергу необхідно переглянути раціон харчування, при необхідності, схуднути. Варто віддавати перевагу рослинним продуктам, що містять велику концентрацію вітаміну Е:

- зеленому салату;
- злакам;
- горіхам;
- сухофруктам;
- оливковій олії.

Процентне співвідношення м'яса не повинно перевищувати 20% від добового раціону. Варто обмежити використання солі, підтримувати водний баланс, випиваючи не менш 2 літрів води без газу на добу, віддавати перевагу чаю, ніж каві.

При менопаузі знижується щільність кісткової тканини, може розвиватися остеопороз. Тому важливо щоб в раціоні були присутні молочні продукти, риба. Стінки кровоносних судин в цей період стають тонкими, зміцнити їх допоможе контрастний душ.

Повноцінний сон протягом не менше 8 годин необхідний в кожному віці, а коли настає клімакс у жінок, це правило повинне дотримуватися обов'язково. Не варто відмовлятися від сексу, він дозволяє відновити гормональний баланс, підвищує самооцінку. Часто при менопаузі відчувається сухість в інтимній зоні через зменшення секреції естрогенів, зниження вироблення організмом колагену. Це може супроводжуватися печінням, роздратуванням.

Дані симптоми піддаються корекції, для цього необхідно використовувати креми, препарати з естрадіолом, вагінальні супозиторії. Також допоможуть вагінальні зволожувачі, прийом вітаміну Е. Призначає препарати для усунення сухості при менопаузі фахівець, аналізуючи дані клінічного обстеження. Самолікування гормональними ліками, може викликати новоутворення і подальше хірургічне втручання.

Крім повноцінного відпочинку, необхідно приділяти увагу фізичним навантаженням, регулярно займатися спортом. Плавання в басейні, прогулянки пішки нормалізують сон, сприяють легкому протіканню менопаузи.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: