З початку року поліцейські Житомирщини повернули додому 177 дітей » Новини Житомира
 
 


З початку року поліцейські Житомирщини повернули додому 177 дітей

Автор: news_maker від 25-05-2020, 17:17, переглядів: 1 005

З початку року поліцейські Житомирщини повернули додому 177 дітей

Щотижня до підрозділів поліції області надходять до 10 заяв і повідомлень про зникнення дітей. Найбільша їх кількість (14) зареєстрована упродовж першої декади весни. Лише за минулий тиждень житомирські правоохоронці допомогли встановити місцеперебування 6 дітлахів і підлітків.

Упродовж минулого тижня, з 18 по 24 травня, працівники поліції встановили місцезнаходження шістьох дітей.

У Коростишівському районі поліцейські зреагували на повідомлення місцевої жінки, яка повідомила про зникнення 10-річного сина і чоловіка. За словами схвильованої заявниці, вони ще напередодні вирушили на риболовлю, а до півдня наступного дня не виходили на зв'язок. Поліцейські відпрацювали навколишні водойми і швидко знайшли рибалок. На щастя, з обома все було гаразд, а відсутність зв’язку пояснили розрядженими мобільниками.

У Баранівському районі минулого тижня правоохоронці шукали 15-річну дівчину, про зникнення якої до місцевого відділення поліції заявила старша повнолітня сестра. За її словами, юначка пішла з друзями на фотосесію і не повернулась. Знайшли дівчину в сусідньому селі, де вона гостювала у подруги.

Усі шестеро зниклих упродовж тижня дітей поліцейські розшукали упродовж першої доби пошуків.

– У поточному році працівники поліції встановили місце перебування 177 дітей і підлітків. На жаль, маємо 2 два трагічних випадки, коли пошуки закінчувались виявленням тіл. Так сталось у Хорошівському районі, де кілька тижнів розшукували 16-річного юнака, і у Житомирському районі, коли дитина втопилась у водоймі. Дуже важливо, щоб батьки чи родичі зниклих звертались до поліції одразу ж. Оперативність отримання нами такого повідомлення дозволяє залучати до пошуків дитини окрім основних і додаткові сили, у тому числі, і технічні засоби. А такий комплекс у рази підвищує шанси швидкого встановлення місця перебування розшукуваного, - розповів заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

За словами керівника підрозділу ювенальної превенції ГУНП в області Наталії Гончарук, найменшому серед розшуканих цього року дітей хлопчику 5 років (під час гри у хованки дитина так заховалась від мами, що перелякана жінка терміново викликала поліцію). Найвіддаленіше місце виявлення безвісно зниклої дитини – Донеччина (14-річну житомирянку-мандрівницю виявили у рейсовому автобусі сполученням Кривий Ріг – Бахмут). Основні причини зникнення дітлахів – це потяг до подорожування, сімейні негаразди і непорозуміння з батьками та перші ніжні почуття.

Правоохоронці ж звертаються до дорослих громадян, закликаючи відповідальніше ставитися до своїх батьківських обов’язків. Підлітковий вік – складний і для юні, і для батьків. Однак не ігноруйте дитячих проблем і намагайтеся спокійно обговорити речі, які хвилюють ваших підлітків, спробуйте разом знайти правильне вирішення того чи іншого питання або вихід із ситуації, що склалась. Не залишайте дітей наодинці з їх проблемами, не критикуйте і не принижуйте їх погляди. Цікавтеся колом друзів та інтересами дітей, аби мати змогу вчасно зреагувати на тривожні ознаки у розмовах, поведінці тощо.

У разі виникнення неприємних ситуацій, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: