Топ-3 книги про сміливців, котрі рушають за доленосною зорею » Новини Житомира
 
 


Топ-3 книги про сміливців, котрі рушають за доленосною зорею

Автор: news_maker від 1-06-2020, 00:29, переглядів: 908

Топ-3 книги про сміливців, котрі рушають за доленосною зорею

Хто не любить сміливців чи книжок про них? Цих відчайдухів, які з головою поринають у дивовижні пригоди? І зовсім не важливо, що зазвичай вони самі ж створюють собі курйози та встрягають у різноманітні халепи. А ми добре знаємо – найцікавіше починається тільки тоді, коли герої намагаються виплутатися з неприємних ситуацій. Дух авантюри, подих небезпек, нестандартні рішення та відважні дії. Саме за це ми полюбили такі книжки. Сьогоднішня добірка про героїв, котрим для виживання таки довелося набратися сміливості та хоробрості.

Українська література топ


Розпочнемо ми з книги про героїв, які в пошуках пригод (не без цього) відтворили нашого сучасника – неандертальця. Трапилося це у романі Артема Чапая «Дивні люди». Група українських вчених відтворили ДНК нашого пращура. До повноліття він росте у секретній установі, яка замаскована під гаражний кооператив. Та приходить час, коли Стьопі Вовку (саме так звати героя-неандертальця) пора виходити «у люди». І звідси все тільки починається. Що чекає героя у світі «сапієнсів»: які перешкоди, випробування, розчарування та досягнення? Як сам Стьопа сприйматиме звичні нам світ та стиль життя? «Дивні люди» – дотепна та кумедна історія буденного нам життя з погляду іншого. У цьому романі багато сміху. І часто він буде крізь сльози.

Чи обов’язково книги про пригоди та мандрівки у часі належать до наукової-фантастики? Ні, зовсім ні. Нова книжка Доржа Бату «Моцарт 2.0» – це чудово ілюструє. У ній є обидва елементи, але вони не складаються у пазлик «фантастика». А все-таки, цікавості та інтриги цьому роману зовсім не бракує. Сюжет закручується навколо Моцарта (саме того, що відомий австрійський композитор), який потрапляє до сучасного Нью-Йорка. Новий світ, незвична епоха і Вольфганг з 18 століття. Таке поєднання нудним точно не назвеш. А ще додайте сюди дрібку детективної історії, вічної музики, хитросплетіння життєвих фактів й авторських вигадок про Моцарта та детальною мандрівкою «Великим яблуком», і насолода від читання вам гарантована.

Завершуємо добірку книгою, у якій пригоди поєднуються з жанром темного фентезі. «Аркан вовків» – перший роман з трилогії «Літопис Сірого Ордену». Роман занурює нас в альтернативну історії нашої країни з елементами містики та козацької міфології. Разом з молодими героями-характерниками на читача чекають незабутні мандри державою Хмельницького, цікаві пригоди, важкі випробування козацьких обрядів та таємниці, які усюди чигають та чекають своїх «жертв». Також для тих, хто вже знайомий з фентезійним світом Павла Дерев’янка, вийшов другий роман трилогії «Тенета війни». Ще більше пригод, розвитку фентезійного світу та знайомої історії чекають на вас.

Не знайшли у нашій добірці «своєї» книжки? Не варто засмучуватися. Більше цікавих книжок українських авторів про відчайдухів і не тільки ви знайдете у розділі «Проза українських письменників». Тут кожний безумовно знайде щось своє.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: