Міська рада може втратити повноваження проводити конкурси на приміські автобусні маршрути » Новини Житомира
 
 


Міська рада може втратити повноваження проводити конкурси на приміські автобусні маршрути

Автор: news_maker від 4-06-2020, 01:59, переглядів: 1 349

Міська рада може втратити повноваження проводити конкурси на приміські автобусні маршрути

Житомирська міська рада може втратити повноваження проводити конкурси на приміські автобусні маршрути, які були включені до міської мережі.

Відповідне рішення планують прийняти в Житомирській ОДА. Мова йде, зокрема, про маршрути №110, №126, №147, №104.

Мер Житомира у коментарі журналістам розповів, що питання повернення приміських маршруток до обласної автобусної мережі наразі обговорюється з головою Житомирської ОДА.

«Область зараз хоче забрати всі приміські маршрути, знову, як це було кілька років тому. У мене була зустріч з головою обласної адміністрації Віталієм Івановичем, він пообіцяв розібратися з цим питанням. Тут проблема навіть не у тому, що хтось бажає проводити конкурс, чи не проводить. Завдяки оптимізації маршрутної мережі ми змогли скоротити кількість автобусів, які пересуваються містом - це зменшення екологічного та транспортного навантаження на місто. Другий момент, житомирські маршрутки вже працюють з валідаторами, вони навчилися з ними працювати. Спочатку був супротив, наразі ситуація більш-менш нормальна, кожен може розрахуватися безготівково, проїхати дешевше. Приміські на це не підуть і буде зайва конкуренція між перевізниками. Багато треба попрацювати над цим рішенням, не думаю, що житомирські перевізники зацікавленні у цьому рішенні. Можливо є якась компанія, яка хоче зайти на цей ринок. Це не погано, але треба робити це зважено», - розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, Житомир в червні очікує 6 нових тролейбусів. Після чого щомісячно парк оновлюватиметься 10 новими одиницями. Всього планують закупити 50 нових "рогатих".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: