Основні елементи комплектації сонячних панелей » Новини Житомира
 
 


Основні елементи комплектації сонячних панелей

Автор: news_maker від 10-06-2020, 01:44, переглядів: 1 158

Основні елементи комплектації сонячних панелей

Існують різні системи, які перетворюють сонячну енергію в електрику. Вибір їх залежить тільки від умов експлуатації: одні панелі встановлюються тільки на теплий весняно-літній сезон, інші можуть експлуатуватися протягом всіх сезонів.

Існують різні системи, які перетворюють сонячну енергію в електрику. Вибір їх залежить тільки від умов експлуатації: одні панелі встановлюються тільки на теплий весняно-літній сезон, інші можуть експлуатуватися протягом всіх сезонів. Сама ж система складається з п'яти основних елементів: сонячних батарей з панелями, акумуляторних батарей, контролера, інвертора і додаткових елементів.

Сонячні батареї

Зазвичай сонячна батарея йде в комплекті з чотирма монокристаллическими або полікристалічний модулями, завдяки яким виробляється потрібну кількість енергії. Завдяки рамної конструкції користувач отримує просте і надійне кріплення модулів, а при необхідності - можливість їх швидкої заміни і приєднання до системи.

Акумуляторні батареї

Бувають гелієвими або свинцево-кислотними. Вони постачають будинок електрикою навіть при похмурій погоді і в темний час доби. Зараз найбільш популярні 12-вольт моделі. Вони дають можливість збирати батареї в систему, яка працює при будь-якій напрузі, а це може бути, як 24 В, так і 48 В або навіть 96 В.

При виборі акумуляторних батарей в компанії «Сонце України» в першу чергу варто звернути увагу на ємність, струм розряду і заряду. Гелієві батареї малоефективні в районах, де кількість сонячної енергії недостатньо високо. Найбільш надійними і ефективними вважаються свинцево-кислотні акумулятори - вони мають більш високу потужність.

Контролер

Відповідає за ступінь заряду і його підтримку на потрібному рівні - в автоматичному режимі. Крім основних функцій, перебуваючи між акумулятором і модулем, він захищає панель і проводить самодіагностику системи: всі параметри виведені на рідкокристалічний дисплей. Найбільш поширені контролери, здатні витримувати струм від 10 до 30 А.

Інвертор

Перетворює постійний струм, отриманий від панелей і акумуляторів, в змінний з частотою до 50 Гц. Головна вимога до них - забезпечувати необхідну потужність на виході.

Додаткові елементи сонячних панелей

Додатковими елементами домашніх сонячних електростанцій від https://www.sun-ukraine.com.ua/ вважаються дроти, кабелі, кріплення (металовироби і гвинти), а також інші допоміжні матеріали, завдяки яким підключаються і кріпляться сонячні станції.

При виборі кабелів потрібно звертати увагу на їх вогнестійкість (оболонка не повинна горіти), термостійкість (не ушкоджуються струмопровідні жили при впливі температур від -30 ° С до + 120 ° С), стійкість до факторів зовнішнього середовища (снігу, дощу, морозу, сонця , вітрі) і необхідні електричні властивості.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: