У житомирському Гідропарку на патрулювання вийшов кінний патруль » Новини Житомира
 
 


У житомирському Гідропарку на патрулювання вийшов кінний патруль

Автор: news_maker від 18-06-2020, 02:00, переглядів: 1 051

У житомирському Гідропарку на патрулювання вийшов кінний патруль

Після карантину кавалеристи підрозділу спецпризначення поліції повертаються до патрулювання житомирського Гідропарку та інших лісопаркових зон Житомира, повідомляє Суспільне.

Завдяки коням поліцейські можуть заїхати туди, куди неможливо потрапити патрульним автомобілем, каже поліцейський роти поліції особливого призначення Віталій Єзерський:

"Люди вже звикли до нас, діти приходять, погладити, пофотографуватися. Конем можна проїхати там, де не можна проїхати автомобілем, конем проїдеш скрізь. І так само видно, де що робиться, де горить багаття. Ви ж туди, між дерева, автомобілем не заїдете, а так проїхав тихенько – і припинив правопорушення".

Зараз у кінному центрі поліції, що базується у Тетерівці – п’ятеро коней. Наймолодшому – 8 років, найстаршому – 15. У кожної тварини свій вершник, який щодня займається з конем, годує його, вичісує та власноруч косить траву.

Віталій Єзерський разом із Ловеласом вже майже 14 років, свого коня пам’ятає змалку. Каже, що окрім щоденних тренувань, з конем треба ще й регулярно розмовляти – так тварини легше йдуть на контакт:

"Він все добре розуміє, все, що йому кажеш – виконує. Кінь взагалі дуже розумна тварина. "Ловелас, йди сюди". Бачите: він знає господаря. Заходьте погладьте".

Серед відпочивальників також завжди знаходяться охочі сфотографуватися з кіньми або ж просто їх погладити.

"Як на мене, кінна поліція – це теж важливо. Поліція тут повинна бути – на велосипедах, конях чи на машинах, але без машин краще – коні запах мають приємний", – каже відпочивальниця Поліна.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: