Депутати міської ради погодили перейменування ліцею при ЖДТУ та закриття вечірньої школи » Новини Житомира
 
 


Депутати міської ради погодили перейменування ліцею при ЖДТУ та закриття вечірньої школи

Автор: news_maker від 18-06-2020, 15:38, переглядів: 1 034

Депутати міської ради погодили перейменування ліцею при ЖДТУ та закриття вечірньої школи

Житомирський міський ліцей №1 Житомирської міської ради – таку назву відтепер має заклад загальної середньої освіти, який іменувався Житомирським міським ліцеєм при Житомирському державному технологічному університеті.

На 68-й сесії Житомирської міської ради прийнято рішення про зміну назви навчального закладу, необхідність прийняття якого пояснюється приведенням найменування закладу загальної середньої освіти у відповідність з вимогами ст. 34 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Відповідно зміни будуть внесені у статут навчального закладу, а також у порядку, визначеному чинним законодавством України, буде здійснено державну реєстрацію.

Нагадаємо, що житомирський ліцей входить у сотні кращих шкіл України за підсумками ЗНО 2019 року, а також до переліку кращих 200 шкіл України.

З ЖДТУ ліцей мав певну освітню співпрацю та зв’язки протягом 1989 - 2008 років, а саме: використовувалась матеріально-навчальна база, бібліотека, спортивні зали; орендувались навчальні аудиторії; освітні дисципліни викладали наукові працівники ЖДТУ та ЖДУ ім. Франка; науковці ЖДТУ були керівниками учнівських наукових робіт МАН; укладались щорічні угоди «Про умови відбору обдарованої молоді на навчання до ЖДТУ» на пільговій основі. У зв’язку із введенням зовнішнього незалежного оцінювання у 2008 році випускники не мають пільг від ЖДТУ.

«За час існування ліцей виокремився в самостійну освітню одиницю завдяки широкому спектру напрямків роботи, а саме:

- ліцей працює за власною освітньою програмою, надає освітні послуги учням комунальних навчальних закладів міста Житомира;
- спрямовує діяльність на поглиблене вивчення предметів та профільну підготовку обдарованих учнів;
- запровадив вивчення спецкурсів за вибором (30 авторських програм для них складали педагоги ліцею: вища математика, макроекономіка, основи підприємницької діяльності, ділове мовлення, країнознавство та інші)», - зазначають в департаменті освіти міської ради.

Довідково з історії навчального закладу:

Житомирський міський ліцей при Житомирському державному технологічному університеті був відкритий відповідно до рішення Житомирської обласної ради від 23.06.1989 року № 153 як загальноосвітня спеціалізована школа фізико-математичного профілю при Житомирському філіалі Київського політехнічного інституту. Відповідно до наказу відділу освіти Житомирського міськвиконкому від 30.06.1989 року № 179 школі присвоєно назву «Спеціалізована школа фізико-математичного профілю № 4 при Житомирському філіалі Київського політехнічного інституту».

Протягом функціонування заклад змінював назву у зв’язку зі зміною законодавства України про освіту.

У 1992 році рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 27.08.1992 року № 484 школа була реорганізована в технічний ліцей при Житомирському філіалі Київського політехнічного інституту.

У 1994 році рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 23.02.1995 року № 105 технічний ліцей при Житомирському філіалі Київського політехнічного інституту перейменовано у Житомирський міський ліцей при Житомирському інженерно-технологічному інституті.

Протягом 1992 - 1997 років ліцей працював на базі Житомирського інженерно - технологічного інституту, орендуючи навчальні аудиторії та використовуючи навчально - матеріальну базу.

З виникненням потреби розширення і введення нових спеціальностей різних факультетів у вищому навчальному закладі та підготовки сучасних спеціалістів для ринкових змін в Україні виникла потреба розміщення ліцею в окремому приміщенні. Наказом відділу освіти Житомирського міськвиконкому від 14.08.1996 року № 332 був переданий корпус під приміщення ліцею за адресою: м. Житомир, проспект Миру, 26. Ліцей перейшов на навчання учнів 8-х, 9-х класів у дане приміщення з 1 вересня 1997 року, решта груп 10-11 класів тимчасово навчались в аудиторіях ЖДТУ. Починаючи з 1998 року, ліцей у складі всіх груп функціонує у приміщенні за адресою: м. Житомир, проспект Миру, 26.

У 2002 році рішенням 9 сесії Житомирської міської ради від 25.12.2002 року № 118 було змінено статут Житомирського міського ліцею при Житомирському інженерно - технологічному інституті.

Рішенням 25 сесії четвертого скликання Житомирської міської ради від 28.04.2005 року № 519 заклад був перейменований на Житомирський міський ліцей при Житомирському державному технологічному університеті (ЖДТУ).

Депутати міської ради погодили перейменування ліцею при ЖДТУ та закриття вечірньої школи


Також, вечірня загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів Житомирської міської ради припинила свою діяльність у зв’язку із тим, що у новому Законі «Про освіту» не передбачено такого навчального закладу, як вечірня школа.

«17 березня 2020 року набув чинності Закон України «Про повну загальну середню освіту», у якому такий тип закладу освіту як «вечірня (змінна) школа» відсутній.

Відповідно до пункту 3 «Положення про інституційну форму здобуття загальної середньої освіти» затвердженого наказом МОН України від 23 квітня 2019 року №536 заклади освіти можуть створювати класи (групи) з денною, вечірньою, заочною, дистанційною формами здобуття освіти. Таким чином, освітні послуги за денною, вечірньою, заочною, дистанційною формами здобуття освіти можуть бути надані здобувачам освіти у будь-якому закладі загальної середньої освіти Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», - пояснила перший заступник директора департаменту освіти міської ради Світлана Ковтуненко.

За інформацією департаменту освіти міської ради, у 2019-2020 навчальному році мережа Вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів Житомирської міської ради складає: очна форма навчання:11 клас (2 класи – 37 учнів); заочна форма навчання:10 клас (1 клас – 6 учнів), 11 клас (2 класи – 18 учнів).

Департаменту освіти міської ради доручено забезпечити організацію освітнього процесу учнів, які навчаються у Вечірній загальноосвітній школі ІІ-ІІІ ступенів Житомирської міської ради, після припинення закладу освіти, на базі інших закладів загальної середньої освіти міста.

Будівлю та споруди, а також земельну ділянку, інше майно, після припинення Вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів Житомирської міської ради, буде передано на баланс департаменту освіти міської ради для подальшої організації освітньої діяльності та використання комунальними закладами освіти Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: