Військова прокуратура затримала на хабарі командира взводу однієї з військових частин Житомира » Новини Житомира
 
 


Військова прокуратура затримала на хабарі командира взводу однієї з військових частин Житомира

Автор: news_maker від 1-07-2020, 14:02, переглядів: 792

Військова прокуратура затримала на хабарі командира взводу однієї з військових частин Житомира

30.06.2020 за результатами контролю за вчинення злочину прокурорами військової прокуратури Центрального регіону України затримано командира взводу зв'язку однієї з військових частин Житомирського гарнізону.

Вказаний військовослужбовець вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 000 грн від співслужбовця, який переводиться до іншого місця служби. Натомість він обіцяв не перешкоджати колезі у просуванні по службі та не виказувати його командуванню за нібито нестачу ввіреного військового майна – трьох радіостанцій вартістю 20 тисяч доларів США кожна. За винагороду військовий погодився також поставити свій підпис в обхідному листі колеги та в акті прийому-передачі майна.

Затримання відбулось одразу після час передачі вищевказаної суми військовою прокуратурою Центрального регіону України спільно зі слідчими СУ ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводу ВБКОЗ УСБУ в Житомирській області.

Відповідно до ч. 3 ст. 368 ККУ, за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - затриманому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Військова прокуратура затримала на хабарі командира взводу однієї з військових частин Житомира

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: