На Житомирщині з'явилась вже четверта ділянка "журналістського лісу" » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині з'явилась вже четверта ділянка "журналістського лісу"

Автор: admin від 24-04-2013, 13:20, переглядів: 3 328

На Житомирщині з'явилась вже четверта ділянка "журналістського лісу"

Цього разу колеги допомогли посадити 2 гектари бука в Любарському лісництві Бердичівського держлісгоспу. Можна сказати, що місце для проведення акції в урочищі Великі Деревичі було обране унікальне:"Чим тут цікаво, це тим, що тут росте бук лісовий, або європейський, який в основному росте на Прикарпатті і в Карпатах. У 1968 році тут було посаджено 2 гектари бука, це дало прекрасний результат. І коли поряд звільнилась ділянка, ми вирішили також висадити бук, тепер вже з допомогою журналістів. Сіянці привезли з Карпат. Хоча наші буки теж вже починають плодоносити, тож маємо шанс самі вирощувати сіянці і збільшувати площі насаджень цього надзвичайно цінного і красивого дерева", – розповів головний лісничий Бердичівського держлісгоспу Григорій Івасюк.

Поряд з журналістським десантом трудилися учні Бердичівської гімназії № 15, які, до слова, захоплюються журналістикою. Одинадцятикласниця Марія Марковська спробувала знайти, що пов'язує ліс та журналістику:"Ми сьогодні отримали просто море задоволення від спілкування з природою. Ми маємо цей потяг до землі і ми повинні бути поряд з нею. Що ж до теми "журналісти і ліс", я вважаю, що любов до природи має бути невід'ємною рисою кожної людини. А журналісти ще й можуть розповісти, показати, наскільки важливе дбайливе ставлення до природи".

Колеги працювали завзято, встигаючи і матеріалом для репортажів запастися, і дерева посадити. Цього разу в лісі працювали журналісти кількох житомирських ЗМІ, новоград-волинці та бердичівляни. "Було б непогано, якби журналістське представництво з часом розширювалося, і хто ще ліс не садив, варто до цієї справи долучитися" – така думка колег:"Тим з колег, хто ще не брав участі в таких акціях, хочу сказати, що це обов’язково треба зробити. Тому що це, з одного боку, можливість показати людям, як ліс росте і скільки праці для цього потрібно, а з іншого – і самим спробувати, як це –садити ліс, а не тільки писати про це. І потім, коли це спробуєш власноруч, то і матеріал легше пишеться і кращий виходить, тому що ти це пережив особисто", – поділилися враженнями члени знімальної групи бердичівської ТРК ВІК Віталій Синельников та Інна Плесна. Зауважимо, що посадивши малесенькі деревця, журналісти вже відчули за них певну відповідальність. Тому взяли слово з лісівників, що ті запросять ще й посапати букові насадження.

На Житомирщині з'явилась вже четверта ділянка "журналістського лісу"

На Житомирщині з'явилась вже четверта ділянка "журналістського лісу"

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: