Сучасні види мийок для вашої кухні » Новини Житомира
 
 


Сучасні види мийок для вашої кухні

Автор: news_maker від 22-07-2020, 21:49, переглядів: 2 038

Сучасні види мийок для вашої кухні

Кухонна мийка – невід'ємна частина сучасної кухні. Види мийок для кухні можуть бути найрізноманітнішими. При виробництві кухонних меблів фабрики намагаються зробити товар більш ергономічним, комфортним і багатофункціональним, і з цієї причини кухонні раковини розрізняються великим різноманіттям.

Приготування їжі – багатоступінчастий процес, і в ньому обов'язково знадобиться мийка, для того щоб помити овочі та фрукти, каструлі і сковорідки, а також посуд. Багато жінок вважають, що раковина займає головне місце на кухні.

З якого матеріалу роблять сучасні кухонні мийки?

Нові технології і матеріали дають можливість зробити об'єднаний варіант мийки і стільниці.

Мийки з нержавіючої сталі

Нержавіюча сталь – популярний матеріал для виробництва мийок. Є кілька видів мийок з нержавіючої сталі для кухні:

- текстуровані;
- поліровані;
- матові.

Текстуровані найбільш популярні, через шорстку поверхню, так як вони менш схильні до пошкоджень. Також, на цьому виді раковин, не залишаються сліди від патьоки води. Раковини з нержавіючої сталі підрозділяються на два види за якістю виробництва: цільнотягнуті і зварні. Зварні виготовляються зі сталі більшої товщини, тому, шум води при користуванні зменшується, а змішувач для кухні набагато простіше міцно встановити.

Для того щоб зменшити шум води при використанні, на дно раковини приклеюється гумова накладка. Переваги мийок з нержавіючої сталі:

- низька ціна – раковини з нержавіючої сталі найдешевші з усіх видів;
- хімічна стійкість – нержавійка не стирається при використанні, не боїться миючих засобів і пошкоджень під дією високих температур;
- естетичність – мийки з нержавіючої сталі красиві, мають різні розміри і форми.
- легкість монтажу – майже все можливо встановити своїми руками, монтаж здійснюють найчастіше в окремі тумби модульних кухонь, що не є проблемою;

Але у нержавійки є і недоліки. Шум від води об поверхню, ймовірність пробити при ударі, залишити сліди і подряпини, особливо це стосується мийок з тонкої сталі. Чудові змішувачі для кухні на сайті Міксен, можна придбати завжди.

Сучасні види мийок для вашої кухні


Мийки з кераміки

Кераміка – матеріал, з якого найчастіше роблять умивальники для ванних кімнат, проте, може використовуватися і для кухонь. Володіє такими якостями:

- декоративність – кераміка дуже естетично виглядає; будь-яке приміщення, виконане в класичному стилі, буде унікальним, якщо кухонний гарнітур обладнаний керамічною раковиною; гладкість і глянець, а також широка колірна гамма стане прикрасою кухні;
- простота в догляді – кераміка зручна і легка в догляді; просто і легко миється м'яким миючим засобом, а тверда поверхня стійка до подряпин, високих температур і температурних перепадів;
- легкість установки – встановити раковину також не складе труднощів, головне вибрати під неї міцну основу, так як вага кераміки чимала.

Єдиний мінус кераміки – це її крихкість, розбити або розколоти таку мийку нескладно, достатньо впустити на неї важкий предмет. Існують мийки для кухні з іншого виду матеріалу – фарфору. Він менш схильний до стирання, впливу високих температур і хімічних речовин, більш міцний.

Сучасні види мийок для вашої кухні


Раковина з штучного каменю

Найбільш інноваційний матеріал з усіх вищевказаних. Видів мийок на кухню зі штучного каменю два: агломерат і акриловий камінь. В основі використовуються природні компоненти. Такі види кам'яних мийок для кухні найлегше вписати в інтегровану стільницю. Відмінності від інших видів:

- краса – не мають конкуренції серед інших по всіх параметрах; таку мийку можна придбати будь-якого кольору, форми, текстури; під кожну кухню знайдеться свій екземпляр;
- зносостійкість – не страшні контакти з хімічними речовинами; витримує високу температуру, реально поставити гарячу каструлю і не завдати шкоди;
- можливість створення єдиної лінії стільниці і раковини, що однозначно покращує зовнішній вигляд кухні і надає їй завершеності.

При всіх перевагах є у даних типів раковин і недоліки. В першу чергу висока ціна в порівнянні з іншими видами. Акрилові мийки можуть отримати пошкодження при зіткненні з дуже гарячими предметами, агломератні більш стійкі до даних дій.

Сучасні види мийок для вашої кухні


Види мийок для кухні за формою

Доцільно визначитися з мийкою для кухні, її видом і розміром до того, як зробити замовлення. Що можуть сьогодні запропонувати виробники:

- квадратні – мають два розміри: 50х50 і 60х60; зручні, великі за обсягом, ринок пропонує широкий асортимент цих виробів;
- прямокутні – великий вибір розмірів: 55х50, 50х80, 50х100, 50х125; підходять для маленьких кухонь, де розмістити стандартну стільницю не завжди можливо через ширину; головне – правильно розташувати раковину уздовж для зручності користування;
- круглі – різний діаметр від 45 до 51 см; одні з найбільш зручних в догляді і містких при експлуатації;
- трикутні – їх ще називають кутовими, ідеальні при браку місця; встають в будь-який кут і не займають велику площу;
- багатокутні (п'ятикутні і шестикутні) застосовуються у великих приміщеннях, так як за рахунок своєї форми дуже місткі, але і місця займають багато.

Сучасні види мийок для вашої кухні


При установці і виборі основне правило – дотримуватися відстані від бічних поверхонь і краю стільниці, вона повинна бути не менше 5 см.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: