Наукові конференції та майстер-класи тривають на локаціях заводу "Електровимірювач" у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Наукові конференції та майстер-класи тривають на локаціях заводу "Електровимірювач" у Житомирі

Автор: news_maker від 3-08-2020, 23:54, переглядів: 1 338

Наукові конференції та майстер-класи тривають на локаціях заводу "Електровимірювач" у Житомирі

Ці заходи – частина фестивалю "Вимірювач: розпаковка". Про це Супільному розповіла представниця заводу Віта Базан.

За її словами, декілька десятиріч поспіль у період Радянського Союзу на підприємстві розробляли наукові технології, виготовляли синтезатори, електробаяни та пристрої для створення звуку. Тепер організатори фестивалю планують трансформувати завод у публічний простір інноваційної діяльності "Вимірювач".

Андрій Сідоркін – учасник фестивалю. Чоловік розповів Суспільному, як може змінитися звук звичайної друкарської машинки минулого сторіччя після того, як до неї підключити мікрофон:

"Я використав різні джерела звуку. Щоб зробити ритм, обрав друкарську машинку. Накладав один звук на інший. Підключив до друкарської машинки, яку виготовили на цьому підприємстві декілька десятиріч тому. Все це пропустив через ефекти і всім цим зманіпулював".

На іншій локаціїй учасники проєкту примушують звучати стоврють звук для дитячих іграшок, розповіла Віта Базан:

"Коуч навчає, як із іграшок зробити нові електронні інструменти, що видаватиме звук, який може бути інтегрованим до звичайного сетапу музичного звучання".

На локації біля альтанки просто неба над своїм проєктом працювала інша учасниця фестивалю Анна Хвиль:

"Зараз я читаю, як посилити акустику металевих предметів, бо хочу створити звук із труб, які залишилися від виробництва на заводі "Електровимірювач". Хочу зробити дзвін із нього. І люди зможуть прийти і послухати. Ось таке перевтілення індустріальних об’єктів на музичні інструменти".

"Це - перший публічний проєкт, пов’язаний із запуском культурної, творчої, наукової, технічної, технологічної, музичної локацій.Також буде у нас інший проєкт, пов’язаний з освітою, передачею знань. Глобальніше сказати, ми запускаємо проєкт перевтілення заводу у підприємство винахідників. На даний час залучені митці з усієї України. Приблизно місяць тому було оголошено прийом заявок на участь до цієї резиденції. Подалося більше 70-ти заявок, не тільки з України, а й з-за кордону з європейських країн. Куратори проєкту відібрали найкращих 16 учасників. Ці люди беруть участь у різних майстер-класах, слухають лекції, готують власні звукові інсталяції" - розповів керівник підприємства "Електровимірювач" Андрій Чибуровський.

Фестиваль триватиме до 9 серпня.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: