Отримати нову спеціальність після 45 років, та ще й державним коштом цілком реально » Новини Житомира
 
 


Отримати нову спеціальність після 45 років, та ще й державним коштом цілком реально

Автор: admin від 25-04-2013, 18:14, переглядів: 1 538

Отримати нову спеціальність після 45 років, та ще й державним коштом цілком реально

На початку квітня вийшла урядова постанова, якою визначено механізм видачі ваучерів на навчання для тих, кому вже виповнилося 45 років. Нагадаємо, ця норма з'явилась в новому Законі України "Про зайнятість", який набув чинності з початку цього року. В такий спосіб передбачалось підвищити конкурентоспроможність на ринку праці осіб віком після 45 років. Наразі визначені 35 спеціальностей та напрямків, за якими можливе навчання та здобуття нової професії. Наприклад, це професії бджоляра, водія тролейбуса, електрогазозварника, робітника фермерського господарства, тракториста. Серед напрямків також агрономія, агрохімія і ґрунтознавство, програмне забезпечення, промислове і цивільне будівництво, розведення та селекція тварин.

Начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості Алла Загацька розповідає про умови отримання ваучера:

"Право на отримання ваучера мають особи старше 45 років, страховий стаж має бути не менше 15 років. Ваучер видається один раз і якщо людина не використала його, то вона втрачає право на отримання ще одного. Дія цього порядку про видачу ваучера не поширюється на осіб, які не мають професійно-технічної або вищої освіти, на осіб, які впродовж останніх п’яти років проходили перепідготовку за направленням служби зайнятості та на безробітних, які вже погодились пройти професійне навчання за сприяння служби зайнятості"

Зауважимо, що стати учасником цієї програми можуть як зареєстровані безробітні, так і працюючі особи. Людина сама обиратиме з наявного списку ту спеціальність, за якою хоче навчатися. Можна буде обрати і навчальний заклад, щоправда, їх список не затверджений міністерством освіти і науки.

Грошовий еквівалент ваучера – десять прожиткових мінімумів для працездатних осіб (на сьогодні це 11 470 гривень). Якщо вартість навчання більше за цю суму, людина або ж роботодавець можуть доплатити різницю.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: