У Житомирі з 1 вересня громадський транспорт ходитиме частіше » Новини Житомира
 
 


У Житомирі з 1 вересня громадський транспорт ходитиме частіше

Автор: news_maker від 28-08-2020, 00:29, переглядів: 1 047

У Житомирі з 1 вересня громадський транспорт ходитиме частіше

З 1 вересня у зв'язку з початком навчання в школах у Житомирі збільшать кількість комунального транспорту та маршруток, особливо зранку та в години-пік.

Про це Суспільному розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук. За його словами, кількість маршруток та комунального транспорту збільшують через початок навчального року, але карантинні заходи в громадському транспорті продовжують діяти:

"Комунальне підприємство "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" збільшує випуск транспорту максимально, як було заплановано, з 1 вересня. Але карантинні заходи лишаються. Постанова Кабміну діє, тому в мене величезне прохання до батьків та учнів – завчасно планувати поїздки до навчальних закладів. Обов'язково потрібно дотримуватися усіх санітарних заходів, вдягати маски – з 1 вересня ми знову будемо більше уваги приділяти цьому. Також у нас є пільгові категорії, ми не обмежуємо їх у часі, як це було раніше, але теж просимо розраховувати свій час, бо зранку збільшиться навантаження. Для порівняння, раніше в навчальний період у час пік тролейбус брав 100 пасажирів. Зараз ця кількість обмежена до 24 людей, тобто кількість пасажирів зменшена фактично в 5 разів. Збільшити кількість транспорту в 5 разів ми фізично не зможемо. Тому просимо, будь ласка, поставитися з розумінням. Щоб звичайні пасажири, які можуть виїхати пізніше, все ж надали пріорітет нашим учням і людям, які добираються на роботу в більш ранній час".

Наразі по Житомиру пасажирів перевозять 70 тролейбусів і 10 трамваїв. З 1 вересня кількість тролейбусів збільшать до 87-90 одиниць, а трамваїв до 12 одиниць, особливо зранку та в години-пік.

"У нас можуть виникнути невеликі ускладнення, оскільки ми заходимо в два капітальні ремонти. Вони одночасно відбудуться на вулиці Київській. Якщо підрядник виконає першу частину робіт від вулиці Театральної до майдану Соборного, то вони зайдуть в другий етап, який передбачає перекриття вулиці. Це ускладнить рух для громадського транспорту. Ми не будемо закривати дорогу повністю, ми закриємо частину. Або права, або ліва смуга буде закрита, що ускладнить рух тролейбусів №1 та №2, які не зможуть рухатися в дві сторони" - розповів заступник міського голови Олександр Шевчук.

Олександр Шевчук каже, що в міськраді розуміють, що такі дії викликають незручності, але капітальний ремонт вулиць необхідно проводити.

Також з 28 серпня змінюється схема руху автобусного маршруту №3 «Корбутівка-Богунія», а саме:

- в напрямку з Корбутівки до мікрорайону Богунія за маршрутом: «Гідропарк - площа Соборна - вул. Перемоги - проспект Миру»;
- в напрямку з Богунії до мікрорайону Корбутівка без змін за маршрутом: «проспект Миру - вул. Перемоги – вул. Домбровського – вул. Покровська – вул. Львівська – вул. Небесної Сотні – вул. Київська - Гідропарк».

Варто додати, що відновлювати роботу тролейбусного маршруту №5А поки не планують.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: