У Романові збираються штрафувати господарів тих собак, які бігають вулицями без нагляду » Новини Житомира
 
 


У Романові збираються штрафувати господарів тих собак, які бігають вулицями без нагляду

Автор: news_maker від 29-09-2020, 15:15, переглядів: 898

У Романові збираються штрафувати господарів тих собак, які бігають вулицями без нагляду

Романівська селищна рада оприлюднила звернення до жителів селища із проханням позабирати з вулиць собак, власниками яких вони є.

Про це у коментарі Суспільному розповіла виконувачка обов'язків селищного голови Романова Катерина Мирончук. За її словами, у 2018 році селищна рада виділяла 30 тисяч на стерилізацію тварин, але за два роки їх чисельність знову зросла:

"Безпритульних тварин у нас не так і багато. Їх чисельність зростає, бо хтось підгодовує їх, а хтось їх привозить. Є скупчення біля м'ясного магазину – хтось вийде, кине кістку, от вони там і збираються. Повз магазин ходять діти, які йдуть у гімназію і яким складно себе захистити. Трохи є на вулицях селища господарських собак – по них видно, що вони не безпритульні. Є навіть такі, які з нашийником чи з ланцюгом бігають. Тому ми просимо, щоб власники позабирали їх із вулиць та поприв'язували".

Аби ефективно регулювати популяцію бездомних тварин, кошти на стерилізацію потрібно виділяти щороку, каже Катерина Мирончук. Але селищна рада до кінця 2020 року не має можливості це зробити, тож, діяти вирішили в інший спосіб:

"Поки що ми просимо власників тварин зробити це на добровільних засадах. Є закон щодо протидії жорстокому поводженню з тваринами і ми маємо його дотримуватися. Далі, якщо зможемо довести, що собака, який гуляє по вулицях без нагляду, належить тому чи іншому жителю селища, будемо цього власника штрафувати".

У разі якщо жителі селища не заберуть своїх собак з вулиць, їх штрафуватимуть за статтею 154 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення". Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: