У Коростишівському районі відкрили новий дитячий садок » Новини Житомира
 
 


У Коростишівському районі відкрили новий дитячий садок

Автор: admin від 30-04-2013, 20:09, переглядів: 3 267

У Коростишівському районі відкрили новий дитячий садок

30 квітня відбулося урочисте відкриття Студеницького дошкільного навчального закладу в Коростишівському районі. Участь у відкритті дитячого садочка взяли голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, голова Коростишівської райдержадміністрації Надія Котенко, голова Коростишівської районної ради Анатолій Борецький, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, депутат обласної ради Григорій Ломаков.
На території Студеницької сільської ради проживає 96 дітей дошкільного віку. Вже понад 20 років у селі існувала проблема – відсутність дитячого садка. Але завдяки зусиллям обласної та районної влади, зокрема депутатів обласної ради Олександра Никитюка та Григорія Ломакова було виділено з державного бюджету більше 1,5 млн. грн. на капітальний ремонт дошкільного навчального закладу в Студениці, 150 тис. грн. надала сільська рада.
Для забезпечення комфортних умов навчання та виховання дітей було виконано ремонти спальних та ігрових кімнат, харчоблоку, пральні, придбані необхідні меблі та ліжечка для маленьких вихованців закладу. Відкриття цього закладу дозволить охопити близько 50 маленьких жителів села дошкільною освітою.
Перед початком урочистого відкриття голова облдержадміністрації Сергій Рижук зазначив, що під час останньої сесії обласної ради було прийнято рішення щодо розподілу близько 50 млн. грн., з цих коштів три чверті – на дитячі садки та заклади охорони здоров’я.
«За три роки в області відкрито 112 дитячих садочків. Це найкращий показник у державі. Акцент на розвитку дошкільної освіти робить Президент України Віктор Янукович. В нових соціальних ініціативах Президента «Діти – майбутнє України» наголошується на необхідності розширення в 2013-2014 роках мережі закладів дошкільної освіти, щоб кожна дитина мала можливості для всебічного розвитку. На Житомирщині заплановано відкриття та відновлення 400 дитячих садочків», - сказав під час відкриття нового дошкільного навчального закладу в Коростишівському районі голова облдержадміністрації Сергій Рижук.
«Наша область за кількістю відкритих шкіл та дитячих садків є першою в державі. Дошкільною освітою охоплено 98% дітей Житомирщини. Одним із найпоказовіших в цьому плані є саме Коростишівський район, в якому спостерігається позитивна динаміка із відкриття дитячих навчальних закладів. Цьому питанню велику увагу приділяють очільники району та області», - сказав під час виступу голова обласної ради Йосип Запаловський.
Очільники області подарували Студеницькому дошкільному навчальному закладу телевізор та спортивний інвентар.
Відкриття таких закладів означає, що село живе, воно розвивається. Обласна влада контролюватиме, щоб приміщення дитячих садочків використовувалося за призначенням.

У Коростишівському районі відкрили новий дитячий садок

У Коростишівському районі відкрили новий дитячий садок

У Коростишівському районі відкрили новий дитячий садок

У Коростишівському районі відкрили новий дитячий садок

У Коростишівському районі відкрили новий дитячий садок

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: