Волонтерка зібрала гроші та придбала Житомирській дитячій лікарні сканер для вен » Новини Житомира
 
 


Волонтерка зібрала гроші та придбала Житомирській дитячій лікарні сканер для вен

Автор: news_maker від 27-11-2020, 22:29, переглядів: 1 315

Волонтерка зібрала гроші та придбала Житомирській дитячій лікарні сканер для вен

27 листопада у відділенні інтенсивної терапії Житомирської дитячої лікарні імені Башека з'явився сканер для вен, який допомагає лікарям визначити, куди робити ін'єкцію чи ставити катетер дитині.

Про це Суспільному розповів директор дитячої лікарні Володимир Галайба. За його словами, сканер допоможе лікарям безпомилково визначати знаходження вени у дитини, що зменшить больові відчуття:

"На сьогоднішній день у нас на стаціонарі перебуває 90 дітей. Важливо те, що більшість з них отримує лікування. І медикаментозне введення проводиться тільки через катетеризацію периферичних вен. Тому цей апарат нам допоможе. І ці діти, які будуть складні до внутрішньовенного введення, будуть використовувати цей апарат. Він буде знаходитися у відділенні інтенсивної терапії".

Ціна сканеру 92 тисячі гривень. Гроші на прилад з 9 листопада почала збирати житомирянка Світлана Ярмолицька, розмістивши пост у Facebook. Одразу ж до збору грошей почали долучатися її друзі і мами, які не одноразово потрапляють у лікарню з дітьми, розповідає жінка:

"Зважаючи на те, що у дітей, які часто лежать у лікарнях погані вени, і доводиться колоти по 10-12 разів. І це ж щоразу виникають синці, бо не завжди можна притримати руку, щоб кров не йшла. Щоразу величезний стрес для дитини і мами. Тому що дитину забирають в маніпуляційну, а мама стоїть під кабінетом і слухає, як її крихітка плаче".

Медична сестра відділення інтенсивної терапії Ольга Присяжнюк каже, що з новим сканером, що розпізнає вени, процедура проходитиме інакше:

"Для дитини це буде безболісно. Без страждань. Не буде переживати дитинка і мами не переживатимуть також".

Сканер якісний і простий у використанні, але доволі незвичний, каже завідувач відділенням інтенсивної терапії Максим Морозько:

"Це незвичний дарунок. Не звичне меценатство до якого ми усі звикли. Це меценатство, яке зробила нам пані Світлана. Це реквієм за її дитиною. По Улянці, якої вже немає, на жаль".

12-річна Уляна померла в дитячій лікарні наприкінці жовтня, розповідає Світлана Ярмолицька:

"В Улянки був ДЦП. Ми народилися з такою хворобою. Це наслідки вродженої вірусної інфекції. Ми 12 років жили з таким діагнозом, вона не сиділа, не ходила, але на все реагувала. Я думаю, що просто організм вичерпав свої ресурси. Було би круто назвати цей проєкт "Подарунок Ангелика".

Світлана Ярмолицька каже, що із зібраних грошей на перший сканер залишилося ще 28 тисяч гривень:

"Це гроші, які люди ще продовжували надсилати, після того, як була вже зроблена передоплата. Тому думаю про те що, придбаємо ще один сканер. І ще цей сканер, який ми придбали першим – подарунок моєї дівчинки. Він є ніби криголам. Я сподіваюся, що це якось зрушить з місця і примусить і лікарів, і нашу владу поглянути на інновації з іншого боку і ближче до цього підійти".



Волонтерка зібрала гроші та придбала Житомирській дитячій лікарні сканер для вен

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: