На Житомирщині 6 лікарень не мають електрогенераторів на випадок знеструмлення » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині 6 лікарень не мають електрогенераторів на випадок знеструмлення

Автор: news_maker від 30-11-2020, 17:54, переглядів: 820

На Житомирщині 6 лікарень не мають електрогенераторів на випадок знеструмлення

Станом на 30 листопада на Житомирщині 6 лікарень не мають аварійних електрогенераторів на випадок аварійного вимкнення електроенергії.

Про це під час брифінгу в облдержадміністрації розповів начальник обласного управління охорони здоров'я Микола Суслик.

Кореспонденти Суспільного перевірили, як діятимуть лікарні Житомира у разі вимкнення електроенергії.

Центральна міська лікарня №1, окрім двох незалежних ліній, має двохсот кіловатний дизель-генератор. Працівники кажуть, що цієї потужності повністю вистачить для забезпечення потреб лікарні у разі аварійної ситуації. Наразі генератор може забезпечувати енергією пологове відділення та реанімацію, незабаром до резервної гілки підключать інфекційне відділення, де лікуються хворі на коронавірус, каже заступник директора з технічних питань Центральної міської лікарні №1 Василь Базленко:

"Якщо буде відсутнє світло на одному або другому вводі менше хвилини – одразу спрацьовує дизель-генератор. Електроенергії, потужності нам вистачить, щоб забезпечити наших хворих апаратами штучної вентиляції легень, іншими апаратами, поки ми не виходимо за межі максимальної потужності. В екстрених випадках у нас буде дизель-генератор, якщо ми під'єднаємо ще до нього інфекційне відділення – цього буде достатньо для лікарні повністю".

Подібна ситуація і в Центральній міській лікарні №2, якщо напруга зникає на основній гілці енергопостачання, то автоматично вмикається резервна. На випадок, якщо відмовлять обидві – увімкнеться дизель-генератор, розповів заступник директора з технічних питань Центральної міської лікарні №2 Владислав Дубчак:

"Він вмикається автоматично, нічого такого, щоб людина стояла поруч і перемикала не потрібно. У нас на другому поверсі знаходиться блок автоматики, який передає сигнал на дизель генератор і, якщо тільки генератор відчув, що напруга зникла – в ту ж мить він за пару секунд запускається. Поки він запускається – ось це може бути пару секунд втрати струму".

Генеральний директор Житомирської обласної лікарні Богдан Леськів каже, що у обласній лікарні дизель-генератор планують встановити найближчим часом, а наразі виготовили проектну документацію та знайшли благодійників, які за власні гроші придбають необхідне обладнання:

"До обласної лікарні підведено два незалежних плеча електролінії, по яких йде струм. Є спеціальний апарат, який автоматично, без участі людини, може переключити чи вдень чи вночі це плече на друге. Ми виготовили проектно-кошторисну документацію, це вже буде третій резервний варіант, який потрібен, щоб ми вже на 150% мали спокійне життя. Зараз ми працюємо з нашими меценатами, які готові нам поставити ці дизель-генератори, а наше завдання буде підготувати необхідне приміщення".

Всього на території області дизель генераторами забезпечено 26 лікарень, у шести закладах їх поки не закупили, розповів під час брифінгу в облдержадміністрації начальник обласного управління охорони здоров'я Микола Суслик:

"26 лікарень мають резервні дизель-генератори, на жаль, є шість закладів, які ще не придбали резервні джерела електроживлення, але вони мають друге плече на випадок виключення електроживлення. У нас перевірка була в травні місяці і зараз ми знову ініціюємо таку перевірку".

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: