Різні вейпи - різні рідини для заправки » Новини Житомира
 
 


Різні вейпи - різні рідини для заправки

Автор: news_maker від 12-11-2020, 14:14, переглядів: 601

Різні вейпи - різні рідини для заправки

Сьогодні вейпери - одна з наймолодших субкультур, схильна до експериментів більше за інших. І в даному випадку мова йде не стільки про стиль життя, скільки про смакові відчуття, які ви можете собі дозволити завдяки найширшому асортименту різних рідин.

Рідина для вейпів (жижа), є основним витратним матерыалом для вейпа і складається з гліцерину (VG), пропіленгліколю (PG), ароматизаторів і, при необхідності, нікотину в різних пропорціях. Кількість VG впливає на щільність пари, її насиченість залежить від співвідношення з PG, і, відповідно, смак залежить від ароматизаторів. Аромки бувають хімічними і натуральними - натуральні надають більш насичений смак, але швидко псують випарник (атомайзер).

Як вибрати рідину під конкретний тип вейпу?

“Жижі” для вейпінгу потрібно вибирати правильно, орієнтуючись на свої переваги і відчуття, а також різновид девайсу, яким ви користуєтеся. Як вже говорилося раніше, все залежить від співвідношення гліцерину та пропіленгліколю. Це безпосередньо вплине на обсяг пари і "Тротх" (ТХ, throat hit - удар по горлу), тобто міцність затяжки.

- Для девайсів з баком або змочуємих вручну "дріпки" ідеальне співвідношення VG / PG в пропорції 70/30. Заправка більш густа і не буде протікати, а також дасть більш густу пару при меншій міцності. Також таку "рідину" добре використовувати для вейп-трікінгу, тобто створення фігурних хмар пари.
- Для картриджів POD-систем або при необхідності в "сигаретному затягуванні", а також для малопотужних девайсів більше підійде заправка з пропорціями 50/50 або навіть 35/65 з переважанням пропиленгликоля. Це дасть більш відчутний "Тротх", що добре допомагає при переході на вейп після сигарет.

Підібрати собі заправку, знаючи все перераховане вище, не складно - досить зайти в спеціалізований магазин або пошукати в інтернеті. Наприклад, легко вибрати жижу на сайті онлайн-магазину Vape Shop Electro-tobacco, де заправки представлені в широкому асортименті. Тут можна знайти різних виробників, безнікотинові і на основі нікотину, в тому числі і сольового - досить просто знайти потрібний смак і потрібне співвідношення VG / PG.

Як правильно вибрати нікотинову заправку?

Якщо вейп куплений для того, щоб кинути тютюнопаління, то потрібно пам'ятати про можливість передозування нікотином. Особливо це актуально для "жиж" з сольовим нікотином, який є більш концентрованим і дає в рази менший ТХ. "Сольові" рідини найкраще підходять для "подів" з тугою затяжкою, так як "накуритися" буде набагато складніше. Втім, якщо ви переборщили, то відразу це помітите по запаморочення від надлишку нікотину. До того ж щоб отруїтися нікотином, знадобиться за один раз витратити приблизно 2 пляшки об'ємом 10 мілілітрів.

Скільки нікотину міститься в рідинах?

Пачка звичайних "синіх" сигарет містить близько 10 мг нікотину, тобто приблизно 0,5 мг на сигарету. Ця ж кількість міститься в 2 мл заправки з показником 24 мг / мл. З огляду на те, що втрата нікотину при випаровуванні становить ~ 70%, то одна ємність 10 мл такої рідини рівні приблизно 6 пачок сигарет. При цьому видихуєма пара все ще містить нікотин, тобто при затягуванні на 0,1 мл "рідини" з 24 мг / мл ви отримуєте дозу приблизно в 0,4 мг (1 сигарету).

Чи можна змішувати рідини?

Змішування вже готових міксів - один з базових способів отримати свій перший самозамес. Якщо підійти до цього процесу з розумом, то можна отримувати досить якісні смаки при збереженні якості та чистоти "жижі". Головне - не змішувати рідини з різним співвідношенням пропиленгликолю і гліцерину, так як це може привести до створення огидних смакових поєднань або навіть призвести до витоку бака або "дріпки".

При цьому рідини різних виробників змішувати цілком можна. Головне при цьому пам'ятати про існування пари неприємних нюансів, які можуть зіпсувати заміс, навіть якщо "рідини" одного бренду з тими ж смаками цілком поєднувалися. Іноді трапляється, що змішані склади набувають смак "основи", позбавленої ароматизаторів - це пов'язано, як кажуть досвідчені вейпери, з наявністю "нейтралізаторів" в рідинах відомих брендів. На практиці з'ясувати це, дослідивши склад, ще нікому так і не вдалося, але невдалі досліди зі змішування мали місце.

Також при створенні кастомних міксів на основі готової "рідини" варто враховувати, що відтворити отримані поєднання простим самозамесом може бути дуже складно. Особливо якщо у оригінальних компонентів не розкриті склад і поєднання ароматів.

Чи можна купувати noname-рідини для вейпу?

На сьогоднішній день в інтернеті повно різних брендованих міксів. Можна для прикладу зайти в онлайн-магазин Вейп Шоп Electro-tobacco і побачити величезний вибір "жиж" від іменитих виробників. "Ноунейм", тобто невідомих або маловідомих в світі вейпінгу компаній практично не залишилося, так що знайти їх буде складніше, ніж елітні. У будь-якому випадку, купувати їх не можна, так як є ймовірність зіпсувати атомайзер, до того ж якість залишає бажати кращого.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: