Український діджитал-інструмент "Карта Ремонтів" посів 1 місце у Рейтингу інноваційних проєктів Європи » Новини Житомира
 
 


Український діджитал-інструмент "Карта Ремонтів" посів 1 місце у Рейтингу інноваційних проєктів Європи

Автор: news_maker від 6-12-2020, 20:36, переглядів: 828

Український діджитал-інструмент "Карта Ремонтів" посів 1 місце у Рейтингу інноваційних проєктів Європи

Український діджитал-інструмент Карта Ремонтів, який допомагає виявити корупцію на ремонтних роботах в ЖКГ, став переможцем міжнародного конкурсу у категорії "Демократія" в The Innovation in Politics Awards 2020.

Цей конкурс був створений, щоб відзначати креативні та сміливі проекти в країнах-членах Ради Європи. Конкурс реалізовується з 2017 року.

Проєкт Карта ремонтів від ГО "Антикорупційний штаб"– це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи. Кожен громадянин може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень, гуртожитків, парків тощо.

За весь період існування Карта ремонтів допомогла зберегти 17.6 млн гривень від розкрадання та вже має ряд успішних історій.

Інструмент автоматично оновлюється інформацією з ProZorro та охоплює всю Україну – від найменших сіл до найбільших міст. Зокрема, 665 тис ремонтів вже доступні на карті, загальна сума яких складає 854 млрд гривень (30 млрд доларів).

"Ми дуже щасливі, що українські проєкти отримують міжнародне визнання. Для нашої організації ця перемога - міжнародне підтвердження того, що ми робимо правильні речі. Україні і світу потрібні діджитал-інструменти боротьби з корупцією, які дозволяють залучити за три кліки громадян з усіх куточків країни.", - зазначає голова Правління ГО "Антикорупційний штаб Юлія Гречка.



Український діджитал-інструмент "Карта Ремонтів" посів 1 місце у Рейтингу інноваційних проєктів Європи

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: