Погорільці п'ятиквартирного будинку у Житомирі самотужки ліквідовують наслідки пожежі » Новини Житомира
 
 


Погорільці п'ятиквартирного будинку у Житомирі самотужки ліквідовують наслідки пожежі

Автор: news_maker від 5-01-2021, 22:09, переглядів: 1 391

Погорільці п'ятиквартирного будинку у Житомирі самотужки ліквідовують наслідки пожежі

Обгорілий дах, пошкоджені стіні, зіпсовані речі побуту – такий вигляд має приватний п'ятиквартирний будинок №7 по вулиці Володимирська у середмісті Житомира, який 2 січня загорівся. Люди залишилися проживати у власних оселях і самотужки ліквідовують наслідки пожежі, передає Суспільне.

Нагадаємо, що пожежа у будинку на п'ять квартир сталася 2 січня о 23 годині. Квартиру Вікторії Шапаренко вогонь пошкодив найбільше: вигорів дах, залиті всі кімнати. На момент пожежі, каже Вікторія, вона та її сім'я були в гостях, це і врятувало їм життя:

"Стільки було вогню! Ми приїхали, вийшли з таксі і побачили вогонь. Мій чоловік каже: "Віта, хата горить!" Ми прибігаємо, він давай бігом тушити вогнегасниками, а толку, я давай воду набирати, щоб водою тушити, а воно ж роздуло його".

У квартирі сусідки Ірини Маслюковської вогонь пошкодив дах частково. Жінка розповіла, що рятувальники під час гасіння зрубали покрівлю, і тепер Ірина думає, де знайти гроші для її відновлення:

"В нас покрівлю просто зрубували, бо потрібно було добратися до вогнища. Ми вчора просто розчищали дах, щоб все ще більше не завалилося. І хоча б брезентом, але накрили, бо дощі зараз, то, щоб воно не йшло все в хату. Були сьогодні покрівельники, порахували, лише робота їхня буде більше 50 тисяч, це лише за перекриття, а плюс матеріали. Десь близько 150 тисяч обійдеться лише дах. Мені зараз основне це накрити, а все інше буду робити по змозі".

Загоряння в будинку почалося з тамбура однієї з квартир та поширилося по дерев'яному перекриттю на покрівлю. Рятувальники гасили займання більше трьох годин. За словами представника Житомирського міського відділу ДСНС в області В'ячеслава Макарчука, попередня причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем:

"Залучили 15 рятувальників, які гасили пожежу. Складність полягала у тому, що швидко поширювався вогонь дерев'яними конструкціями горища. А також погодні умови не сприяли гасінню пожежі. В результаті вигоріло 200 квадратних метрів покрівлі будинку, 15 квадратних метрів перекриття однієї з квартир. В одній із квартир знищено побутову техніку та меблі. У приміщенні, де сталася пожежа, зі слів господарів квартир, час від часу перебували безпритульні. Попередня причина виникнення пожежі – необережне поводження із вогнем. Дім почав горіти із тамбура, де, ймовірно зберігалося сміття, а потім поширився на покрівлю".

Жителі будинку на вулиці Володимирська 7, де сталася пожежа, можуть звернутися до міської ради за матеріальною допомогою, сказала Суспільному керівниця департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір:

"Треба сказати, що це не компенсація за завдані вогнем збитки родинам. Ми не маємо наміру компенсувати всю вартість побутових приладів, обладнання, меблів та всього іншого, що згоріло під час пожежі. Це – підтримка з місцевого бюджету. Я думаю, на черговому засіданні міськвиконкому, яке відбудеться 13 січня, ми розглядатимемо це питання".



Погорільці п'ятиквартирного будинку у Житомирі самотужки ліквідовують наслідки пожежі
Погорільці п'ятиквартирного будинку у Житомирі самотужки ліквідовують наслідки пожежі
Погорільці п'ятиквартирного будинку у Житомирі самотужки ліквідовують наслідки пожежі

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: