Житомиряни вийшли на четверту акцію протесту проти підвищення тарифів » Новини Житомира
 
 


Житомиряни вийшли на четверту акцію протесту проти підвищення тарифів

Автор: news_maker від 21-01-2021, 22:49, переглядів: 812

Житомиряни вийшли на четверту акцію протесту проти підвищення тарифів

21 січня жителі Житомира вийшли на четверту за рахунком акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Акція почалася об 11.00 біля стін Житомирської міської ради, повідомляє Суспільне.

На протест проти зростання вартості комунальних послуг у Житомирі люди вийшли вчетверте. За словами координатора акції Сергія Ткачука, до протесту долучилися близько трьох сотень людей.

"У нас уже пройшла третя організована акція, а взагалі – це четверта акція протесту "Ні – тарифному геноциду", – розповів Сергій Ткачук. – Офіційно було не більше 50 людей, а неофіційно підходили подивитися близько 300 осіб. Шляхом публічного обговорення ми склади перелік вимог до уряду. По-перше, вимагаємо встановити ціну на природний газ для побутового споживання населення на рівні не більше 5 гривень за кубічний метр. В цю ціну повинно входити ПДВ і транспортування. По-друге, встановити ціну на електропостачання для побутового споживання не більше 1 гривні за кіловат-годину, встановити пільгових 150 кіловат-годин за ціною 70 копійок за кіловат-годину. По-третє, відправити у відставку Кабінет Міністрів. Для місцевої влади: знизити ціну за водопостачання, водовідведення, теплопостачання, знизити тариф на проїзд, зменшити часові обмеження проїзду для пільгових категорій".

Ольга Романчук про акцію протесту "Ні – тарифному геноциду" дізналася із соцмереж. Каже, що минулого місяця за комунальні послуги вона заплатила близько 3000 гривень.

"Ці тарифи неможливо платити – не тільки мені, а й всім людям. Це вже прийшов край. Однакові вимоги мають бути по всій Україні. Найболючіше – це газ, а за газом іде і вода, постачання води, далі за рахунок газу іде і харчування", – говорить Ольга.

До протестувальників вийшли представники міської ради, які запросили людей до сесійної зали.

Заступник міського голови Сергій Кондратюк каже, що на даний час виконавчий комітет не може зменшити тариф на водопостачання та тепло у Житомирі.

"Що стосується водоканалу, а саме водопостачання і водовідведення, то тарифи встановлюються Національною комісією регулювання енергетики. Самі розрахунки для тарифів подає міська рада і приймається рішення національною комісією. У нас не самі високі тарифи на водопостачання і водовідведення. І в ринку газу і в ринку електроенергії ми бачимо зміни в бік зростання цін. 74 % в структурі "Житомиртеплокомуненерго" – це газ, 7% – електроенергія. Якщо зростає ціна електричної енергії, то зростає і тариф в теплокомуненерго. 11 січня було прийнято рішення щодо створення робочих груп з розгляду питання тарифів в ТТУ, "Житомиртеплокомуненерго" та "Житомирводоканалі", – поінформував Сергій Кондратюк.

За словами ще одного заступника житомирського міського голови Олександра Шевчука, вартість проїзду в громадському транспорті міста не знижуватимуть, але і не підніматимуть.

"У 2021 році ми поки не плануємо піднімати ціну на проїзд у громадському транспорті, – говорить Олександр Шевчук. – Оскільки зараз діє постанова Кабінету Міністрів щодо обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті, – тільки по сидячих місцях, – тому і вводилася обмеження щодо часового проміжку. Якщо постанова Кабінету Міністрів припинить дію або вони внесуть зміни, я готовий в той же день скликати позачерговий виконком, щоб відмінити обмеження по часу для пільгових категорій".

Директор "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин прокоментував ситуацію з тарифами на тепло, пояснивши, чому зі зниженням ціни на газ, суми у платіжках не зменшаться.

"По-перше, ми повинні побачити діючу вартість нашого газу січневого на підставі тих нарад, які були вчора (20 січня – ред.) і позавчора (20 січня – ред.) у Кабінеті Міністрів з Асоціацією міст і яке рішення буде прийнято. Найпростіше – додати нас до постанови зі зменшення вартості газу, яка діє для населення. Якщо це неможливо, то має бути окрема вартість НАК "Нафтогазу" для підприємств. Після чого ми будемо знати розрахунковий тариф і собівартість гігакалорій на січень".

Додамо, що, за словами речниці Нацполіції в області Алли Ващенко, грубих порушень під час акції зафіксовано не було.



Житомиряни вийшли на четверту акцію протесту проти підвищення тарифів
Житомиряни вийшли на четверту акцію протесту проти підвищення тарифів
Житомиряни вийшли на четверту акцію протесту проти підвищення тарифів
Житомиряни вийшли на четверту акцію протесту проти підвищення тарифів
Житомиряни вийшли на четверту акцію протесту проти підвищення тарифів

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: