Затриманий на хабарі Микола Суслик вніс заставу і вийшов із СІЗО » Новини Житомира
 
 


Затриманий на хабарі Микола Суслик вніс заставу і вийшов із СІЗО

Автор: news_maker від 26-01-2021, 22:46, переглядів: 1 309

Затриманий на хабарі Микола Суслик вніс заставу і вийшов із СІЗО

25 січня затриманий на хабарі директор обласного департаменту охорони здоров'я Микола Суслик вийшов із слідчого ізолятора, заплативши заставу у 125 тисяч гривень. Того ж дня за рішенням суду посадовця відсторонили із займаної ним посади.

Про це Суспільному в коментарі телефоном розповіла прессекретарка прокуратури міста Києва Надія Максимець.

"Прокуратура звернулася до суду з двома клопотаннями, – говорить Надія Максимець. – Перше стосувалося обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із заставою. Суд це клопотання задовольнив і обрав відповідний запобіжний захід із альтернативою внесення застави у сумі 125 тисяч гривень. На сьогодні (26 січня – ред.), як нам стало відомо, вказана застава внесена. Крім того, до суду було внесено клопотання про відсторонення його від посади. Це клопотання судом також було задоволено".

Заставу було внесено 22 січня, із слідчого ізолятора Микола Суслик вийшов 25 січня. За словами Надії Максимець, контроль за дотриманням обмежень особою, яку відпустили під заставу, здійснює поліція.

У коментарі Суспільному речниця Нацполіції області Алла Ващенко сказала, що обрання запобіжного заходу і забезпечення його виконання передається судом до органу поліції за місцем проживання особи.

"Механізм вступає в дію після надходження відповідного рішення суду. Саме рішення вступає в дію після того, як була внесена застава, а особа, яка вносила заставу, звертається до установи, де особа утримується. Є спеціальні документи, які при цьому надаються. Після внесення застави особа звільняється з-під варти. Але можливість внесення застави не виключає певних встановлених відносно особи обмежень – зобов’язання з'являтися за першим викликом слідчого, не залишати помешкання упродовж визначеного часу, постійно перебувати за місцем проживання. Усе це визначається судовим рішенням", – поінформувала Алла Ващенко.

Нагадаємо, на хабарі затримали директора обласного департаменту охорони здоров'я Миколу Суслика, котрий брав "відкати" з грошей на протидію COVID-19.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: