Найбільше новобудов Житомира зводять у сегменті «комфорт» » Новини Житомира
 
 


Найбільше новобудов Житомира зводять у сегменті «комфорт»

Автор: news_maker від 2-02-2021, 17:02, переглядів: 1 654

Найбільше новобудов Житомира зводять у сегменті «комфорт»

Огляд актуальних цін: середня вартість квартири комфорт-класу на первинному ринку адміністративного центру Житомирської області — 13 823 грн.

На початку лютого 2021 року квартири у Житомирі пропонували відділи продажу 28-ти житлових комплексів на етапі будівництва. Журналісти проаналізували актуальні прайс-листи від забудовників. Визначили мінімальні та максимальні стартові пропозиції для кожного класу нерухомості. Вирахували середню вартість (середнє арифметичне цін на житло всіх новобудов сегмента). Отримані значення наведені у таблиці.

Дане дослідження ґрунтується на інформації пошуковика надійних новобудов Bild.ua. Фахівці вручну збирають факти про нові проєкти та забудовників у кожному населеному пункті України. На сервісі розміщена інформація про характеристики об'єктів, цінові пропозиції, наявні у продажу варіанти планувань, хід будівництва, відгуки інвесторів. На «Білд» доступні 360 фільтрів. Наприклад, можна виділити будь-яку область на карті та шукати новобудови лише в потрібному місці. Також можна знайти житло від забудовників із дизайнерським ремонтом чи житловий комплекс із власним пляжем, заправкою для електрокара та мотузковим парком на території.

Таблиця стартових цін на житло у Житомирі

Мінімальна ціна,

грн/кв. м

Середня ціна,

грн/кв. м

Максимальна ціна,

грн/кв. м

Кількість пропозицій

Сегмент «економ»

12 300

1

Комфорт-клас

11 500

13 823

15 200

14

Бізнес-клас

13 400

16 600

18 000

5

Клас «преміум» 

15 750

16 100

17 500

2


В яких новобудовах Житомира пропонують найдешевші квартири

У місті один проєкт заявлений як житло економкласу — ЖК «Мрія на Покровській». Ціна квадратного метра там від 12 300 грн.

Інвестори можуть обрати квартири комфорт-класу серед 14-ти новобудов. Середня вартість квадратного метра 13 823 грн. Найнижчу ціну пропонують у ЖК «Вернісаж» — 11 500 грн/кв. м, а найвищу у ЖК «Фаворит» — 17 400 грн/кв. м.

Сегмент «бізнес» представлений 5 об'єктами. Середня вартість квадратного метра 16 600 грн.

Два житлові комплекси позиціонуються як елітне житло. ЖК «Президент Хол» пропонує квартири від 15 750 грн/кв. м. У ЖК «Мистецькі Ворота» квадратний метр коштує 17 500 грн. У середньому квартира преміум-сегмента обійдеться в 16 100 грн/кв. м.

На сервісі «Білд» доступна інформація про ЖК на стадії будівництва та здані об'єкти, де пропонують квартири від забудовника.

Як перевірити законність новобудови у Житомирі

В Україні більше 100 тис. постраждалих від шахрайства з грошима інвесторів. Такі цифри озвучив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Права покупців нерухомості на первинному ринку законодавчо не захищені. Тому перш, ніж вкласти кошти у проєкт на етапі будівництва, фахівці радять ретельно вивчити інформацію про житловий комплекс та забудовників. Зробити це можна особисто. У цьому допоможуть такі джерела:

- державні та комунальні реєстри;
- кадастрові мапи;
- офіційні сайти державної і місцевої влади та контролюючих органів;
- сторінки громадських організацій та ініціативних груп;
- публікації у ЗМІ;
- форуми;
- соціальні мережі;
- сайти ЖК та забудовника;
- документи та зразки договорів у відділі продажу тощо.

Ще один варіант — звернутися до профільних ресурсів, які розміщують дані про об'єкти первинного ринку. Команда пошуковика надійних новобудов «Білд» збирає інформацію про новобудови не лише в обласних центрах, а й у кожному населеному пункті країни. Наприклад, у Житомирській області зводять нові проєкти у Бердичеві, Коростені, Новограді-Волинському та смт Попільні. Загалом у каталозі сервісу 2867 об'єктів. Особливість пошуковика — індекс надійності новобудов. ЖК оцінюють за авторською методикою по 42-х параметрах, нараховуючи за кожен пункт бали (до 220):

- від 193 до 220 — високий індекс;
- від 149 до 193 — середній індекс;
- 148 і нижче — низький індекс.

Спеціалісти попереджають, інвестиції у новобудови із низьким індексом надійності можуть обернутися втратою коштів. На сервісі міститься інформація про порушення термінів введення в експлуатацію. Так за даними Bild.ua, у Житомирі заморожене будівництво КБ «Щасливий» та ЖК «Шодуар». Щоб отримати максимум фактів про будь-яку новобудову із роз’ясненням експерта та консультацією юриста, можна замовити на BildControl детальний звіт. Обсяг такої роботи складає більше 50 сторінок.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: