На Житомирщині відкрили нову ТЕС, що використовує місцеве паливо » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині відкрили нову ТЕС, що використовує місцеве паливо

Автор: news_maker від 11-02-2021, 09:02, переглядів: 1 201

На Житомирщині відкрили нову ТЕС, що використовує місцеве паливо

ТЕС було відкрито у м. Овруч на Житомирщині компанією «Укртепло».

"Поліська ТЕС на біомасі в Овручі - яскравий приклад заміщення імпортних традиційних енергоресурсів місцевими видами палива! Тобто проєкт, який забезпечує енергетичну незалежність та економічний розвиток нашої держави!", - наголосив Голова Держенергоефективності Юрій Шафаренко.

«Важливо зазначити, що Поліська ТЕС має власні плантації енергетичної верби, щоутворює цілий «зелений» енергетичний кластер – повний цикл від вирощування біомаси до виробництва електроенергії. Таким чином, ТЕС демонструє, що генерувати електроенергію на вітчизняній біомасі та не залежати від імпортних енергоресурсів – реально та вигідно!», - додав Юрій Шафаренко.

Поліська ТЕС має потужність 5,9 МВт і працює на біомасі – залишках деревини від деревообробної промисловості, санітарного очищення лісів та енергетичній вербі, яка вирощується поруч із станцією.

У будівництво об'єкту вкладено понад 10 млн євро.

Новозбудована станція здатна забезпечити безперебійну подачу електроенергії в період пікових навантажень і зможе відпускати в енергомережу понад 40 млн кВт*год електроенергії щорічно, що суттєво покращить енергобаланс області та району.

Заступник Голови Держенергоефективності також підкреслив, що в Україні, яка має потужний розвинений аграрний сектор, є значні ресурси для запровадження проєктів з біоенергетики: «Максимальний потенціал заміщення газу завдяки біоенергетиці сягає 37 млрд м3у рік. Щоб стимулювати інвесторів до встановлення твердопаливних котелень, біоТЕЦ, вирощування енергетичних рослин, Держенергоефективності разом із Міненерго та Біоенергетичною асоціацією України підготувало цілий пакет законопроєктів».

«Потрібно припиняти імпорт енергоносіїв і швидко будувати нову енергетичну інфраструктуру – децентралізовану, з максимальним використанням відновлюваних джерел. У нас є величезний ресурс – біогаз, біомаса, інші види енергії, потрібен лише поштовх і ефективна державна політика, щоб вже завтра у нас була зовсім інша енергетика», – зазначив під час офіційної презентації Іван Надєїн, засновник групи компаній «Укртепло», в яку входить Поліська ТЕС.

У свою чергу, Ольга Сухопара, директор з розвитку Асоціації відновлюваної енергетики України, наголосила: «Сьогодні вкрай важливо забезпечити збалансований розвиток відновлюваної енергетики. І саме біоенергетика може відіграти чималу роль у цьому з точки зору балансування енергосистеми, прогнозування її стабільної роботи».

«Звертаю увагу усіх мерів міст та голів ОТГ на переваги біоенергетичних проєктів, які дозволяють генерувати енергію, активізують вітчизняне виробництво біомаси, дають робочі місця, поповнюють бюджети. До прикладу, на Поліській ТЕС створено 50 робочих місць. Ще 200-300 робочих місць – у сфері заготівлі та доставки тріски. Також ТЕС щорічно сплачуватиме близько 20 млн грн. податків до місцевих бюджетів», - підсумував Юрій Шафаренко.

Довідково: Група компаній «Укртепло» реалізувала понад 1 000 проєктів в 14 регіонах України.

Зокрема, у 2017 році запустила одну з найбільших котелень на біопаливі у м. Славутич потужністю 10,5 МВт.

Восени 2019 року розпочали роботу нові об'єкти «Укртепло» – сонячна електростанція на Вінниччині загальною потужністю 4,2 МВт і біогазова станція у Маріуполі потужністю 2,7 МВт.

Останні п'ять років компанія розвиває Центр вирощування енергетичної верби у Київській області, володіє власним маточником зі шведських сортів цієї рослини.



На Житомирщині відкрили нову ТЕС, що використовує місцеве паливо
На Житомирщині відкрили нову ТЕС, що використовує місцеве паливо
На Житомирщині відкрили нову ТЕС, що використовує місцеве паливо
На Житомирщині відкрили нову ТЕС, що використовує місцеве паливо

Категорія: Новини / Фото / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: