GPS-моніторинг вантажного транспорту » Новини Житомира
 
 


GPS-моніторинг вантажного транспорту

Автор: news_maker від 19-02-2021, 22:22, переглядів: 730

GPS-моніторинг вантажного транспорту

Автомобільні GPS-трекери – це пристрої моніторингу, які можуть бути встановлені на комерційному, легковому та вантажному транспорті. Трекер FreeTrack приймає сигнал від супутника, визначає по ньому координати та передає інформацію на сервер або телефон диспетчера.

Функції GPS-трекерів

GPS-пристрій постійно передає інформацію, на основі якої вибудовується маршрут руху транспорту. Крім того, він фіксує початок та завершення руху, всі зупинки, визначає середню швидкість на тій чи іншій ділянці шляху. Пристрій приймає дані з супутника та відправляє на сервер з певною періодичністю або на запит. Він фіксує знаходження транспортного засобу в певний відрізок часу.

Визначення координат і переміщення транспорту - не єдина функція GPS-трекерів тут. Багато пристроїв забезпечені акселерометрами, що реагують на зміну положення транспортного засобу та вантажу, а також температури.

GPS-трекер для цистерн додатково забезпечується датчиком рівня палива. Він фіксує зміну рівня рідини, що перевозиться в цистерні, а інформацію передає диспетчеру. Цей пристрій дозволяє визначити, де розвантажувалася та завантажувалася цистерна і в якому напрямку рухався транспортний засіб під час розвантаження і завантаження.

Нерідко трекер використовують для голосового зв'язку з водієм, прослуховування ситуації в кабіні, а в разі екстреної ситуації водій може швидко про це повідомити, натиснувши на відповідну кнопку.

Переваги GPS-моніторингу

Вибравши для моніторингу вантажного транспорту GPS-трекер на сайті компанії FreeTrack, можна вирішити безліч різних завдань. Серед яких:

- знання керівництвом місцезнаходження транспортного засобу в певний момент часу;
- відстеження клієнтом переміщення вантажу;
- визначення відхилення водія від маршруту і графіка, виявлення тривалих простоїв, недотримання швидкісного режиму, неакуратного перевезення, розкрадання вантажу;
- облік витрати палива, фіксація факту зливу або заправки неякісним паливом;
- мінімізація ризику пошкодження вантажу через порушення температурного режиму або неакуратного водіння.

Як відзначають представники логістичних компаній використання GPS-трекерів приносить їм чималу вигоду. Витрата палива знижується на 20-40%. Пробіг скорочується на 10-15%. Вантаж своєчасно доставляється в потрібне місце, а установка трекерів з додатковими датчиками окупається за місяць.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: