Держпродспоживслужба оприлюднила причини спалаху кишкової інфекції в школі №20 » Новини Житомира
 
 


Держпродспоживслужба оприлюднила причини спалаху кишкової інфекції в школі №20

Автор: news_maker від 17-03-2021, 21:20, переглядів: 920

Держпродспоживслужба оприлюднила причини спалаху кишкової інфекції в школі №20

17 березня у Житомирі оприлюднили результати дослідження щодо причин спалаху гострої кишкової інфекції в спеціалізованій школі І-ІІІ ступеню №20 – виявлені порушення санітарно-гігієнічних норм.

Про це на своєму сайті повідомило управління Деожпродспоживслужби в Житомирській області. За підсумками епідрозслідування, причина спалаху – порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму в школі, не дотримання правил особистої гігієни працівниками їдальні та учнями, умов миття та дезінфекції столового посуду та обідніх столів.

В результаті постраждало 9 школярів. Всі хворі пройшли лікування в інфекційному відділенні Дитячої міської лікарні імені В.Й. Башека з діагнозом ротавірусний ентерит та гострий гастроентерит неуточненої етіології.

Захворювання проходило в легкому та середньому ступені важкості. Наразі всі хворі виписані додому.

За результатами лабораторних досліджень, у одного хворого виділили ротавірус, у ще одного – умовно-патогенну мікрофлору цитробактер. З об’єктів довкілля в школі виявили 50% позитивних змивів (бактерії групи кишкової палички та патогенний стафілокок) з посуду, рук та спецодягу персоналу харчоблоку.

Держпродспоживслужба області склала три протоколи про адміністративні правопорушення на винних та винесла постанови про накладення штрафів.

Станом на 9 березня протиепідемічні заходи завершені, спалах інфекції ліквідовано.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: